Witam.
Jakiś czas temu przyszło mi do głowy, żeby swojemu samochodzikowi dodać troszkę mocy.
Niestety jako, że jest to 1.8 75KM, to nie posiada on jej zbyt wiele obecnie, a modyfikacje silnika wydają mi się zupełnie bez sensu.
Dlatego też zacząłem zastanawiać się nad swapem na silnik 1.9TDI z Golfa IV. Moj golf jest z rocznika '97, więc nie powinno być problemów z pasowaniem, ale... no właśnie.
Jak to jest w rzeczywistości? Co musiałbym zmienić oprócz samego silnika?
Dodam, że samochód posiada klimatyzację, co może do mocy niewiele ma, ale chodzi o fakt iż zajmuje ona troszkę miejsca pod maską
Szukałem informacji po forum, ale niestety nie udało mi sie znaleźć wyczerpujących informacji. Z góry dziękuję za pomoc
P.s. poproszę uprzejmie o tłumaczenie dla mechanicznego nowicjusza
Zmiana z 1.8 75km na 1.9TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
To źle kolego szukałeś,pół działu DIESEL jest o swapach TDI,używaj tej wyszukiwarki z google,na dole każdej stronki,a nie tej forumowej,bo ona nie zawsze chce dobrze szukać
[ Dodano: Pią Wrz 07, 2007 08:04 ]
popatrz co znalazłem
zabieraj się za lekture,bo wszystko już było powiedziane
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
[ Dodano: Pią Wrz 07, 2007 08:07 ]
ale szczerze Ci mówie,sprzedaj golfa,dołóż tą kasę,którą miałbyś przeznaczyć na swap i kup golfaIII TDI,bo czasem zapłakać się można przy swapie...no chyba,ze stać Cie na modyfikacje przewyższające cene auta
[ Dodano: Pią Wrz 07, 2007 08:04 ]
popatrz co znalazłem
zabieraj się za lekture,bo wszystko już było powiedziane
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
[ Dodano: Pią Wrz 07, 2007 08:07 ]
ale szczerze Ci mówie,sprzedaj golfa,dołóż tą kasę,którą miałbyś przeznaczyć na swap i kup golfaIII TDI,bo czasem zapłakać się można przy swapie...no chyba,ze stać Cie na modyfikacje przewyższające cene auta
Nocne Mary Squad
Tata NM synka
Tata NM synka