Witam,
mam problem z moim MK4, zaryglował mi się zamek drzwi tylne prawe i za nic nie chce się otworzyć, pozostałe drzwi zamykają się i otwierają normalnie z pilota ale za to z kluczyka nieraz zamykają się wszystkie a nieraz tylko drzwi kierowcy, domykanie szyb z kluczyka też raz działa a częściej nie, w dodatku brak jest oświetlenia wnętrza po otwarciu drzwi kierowcy.
Nie wiem czy tego wszystkiego jest jakaś jedna usterka, ale podczas elektrycznej regulacji lusterek np. tylko lewego poruszają się oba lusterka (lewe i prawe).
Do tej pory wszystko było OK, dodam jeszcze że wszystko co jest opisane jest fabryczne.
Za Pomoc z Problemem Wielkie Dzięki
centralny zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
manieczek111
- Użytkownik

to tak ma byc. to nie jest usterka.Konez pisze:tylko lewego poruszają się oba lusterka (lewe i prawe).
masz zwalony czujnik krancowy w zamku. przez to pewnie caly centralny zamek wariujeje, bo drzwi kierowcy sa wazne w tym przypadku.Konez pisze:w dodatku brak jest oświetlenia wnętrza po otwarciu drzwi kierowcy.
Re: centralny zamek
To normalne zachowanie, tak ma być. Swego czasu też mnie to dziwiło, ale jest to celowy patent całkiem zmyślny. Gdy z auta korzysta druga osoba wystarczy, że dostosuje lewe lusterko, a prawe ustawi się samo.Konez pisze: podczas elektrycznej regulacji lusterek np. tylko lewego poruszają się oba lusterka (lewe i prawe).
pozdrawiam,
-
manieczek111
- Użytkownik

Konez pisze:mógłbyś mi rozwinąć trochę temat o tym czujniku krańcowym, gdzie jest i jak to naprawić .
wiedzialem ze tak bedzie.
Nie chce byc nie mily, ale srednio 1 raz na tydz jakis nowy user porusza ten temat.
wpisz w szukaj: mikrowlacznik, krancowka. ten temat jest bardzo dokladnie opisane.
P.S w zamku to cos siedzi.
[ Dodano: 06 Wrz 2007 09:18 ]
FAQ na ten temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053