co radzicie: pada tyrbina w MkII 1.6 TD 1V
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co radzicie: pada tyrbina w MkII 1.6 TD 1V
mam pytanie pada mi turbina Wydaje dziwne dzwieki) i powoli szykuje sie na nowe wydatki. i teraz prosze o rade co zrobic, czy kupic taka sama turbine czy inna, czy moze regeneroowac. nie interesuje mnie wymiana silnika bo nie stac mnie na 1.9 TDI. a moze macie inne pomysly
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a5a2f06ac31da3be.html[/img]
- moonmaker05
- .::VWCORRADO::..
- Kontakt:
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
g60 to kompresor... nie jest montowany w dieslach inaczej wyglada i inaczej pracuje...
poszukaj turbiny od 1V lub od JR wydaje mi sie ze ta od JR powinna podejsc... moze to sa te same...
w 80KM tzn SB,RA byly turbiny chlodzone woda!!!
wiec wiesz... dodatkowe weze pompka itd ale wtedy jak dorzucisz intercooler to bedziesz mial 80KM no prawie bo sa jeszce roznice w pompie wtryskowej i pare innych drobnostek
ja bym szukal turbiny od 1V lub JR
chyba ze chcesz troche wlozyc i zrobic z niego SB
aha turbine od SB mialy passaty 16TD oraz audi 80 16TD
poszukaj turbiny od 1V lub od JR wydaje mi sie ze ta od JR powinna podejsc... moze to sa te same...
w 80KM tzn SB,RA byly turbiny chlodzone woda!!!
wiec wiesz... dodatkowe weze pompka itd ale wtedy jak dorzucisz intercooler to bedziesz mial 80KM no prawie bo sa jeszce roznice w pompie wtryskowej i pare innych drobnostek
ja bym szukal turbiny od 1V lub JR
chyba ze chcesz troche wlozyc i zrobic z niego SB
aha turbine od SB mialy passaty 16TD oraz audi 80 16TD
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)