szpachlowac czy wymienic caly element?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szpachlowac czy wymienic caly element?
Witam, mam wersje 3d i drzwi kierowcy sa rdzewiejace na samym rancie przy progu..sa dwa takie 3cm ogniska..nie sa one rozlegle tylko dosc dlugie...jedno z nich przeszlo na druga strone (widac je od wewnatz) i jest male cm ognisko tuz przy szybie,tam pod uszczelka...co rodzicie?wyczyszcic te ogniska, gdzie trzeba wspawac nowa blache i pomalowac ten elemelnt?czy szukac nowych drzwi..ktore niestety 200-250zl kosztuja i tez nie sa jakies swietne.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ten rant to złe miejsce, blachy tam są zagięte i jak się już korozja zacznie to ciężko ją zatrzymać czyszcząc tylko po wierzchu. Raczej to nie jest powód żeby zmieniać drzwi, blacharz coś z tym zrobi ale zwykle po jakichś dwoch latach znów coś wyjdzie. Dużo zależy od solidności blacharza.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to już nie problem, tam jest blacha pojedyńcza, trzeba ścignąć uszczelkę i albo tylko wyczyścić i zrobić zaprawkę albo załatać jakąś matą z żywicą i malnąć.haps pisze:co tam pod szyba,
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
haps, sam spód drzwi od środka weź tez dobrze wyczyść, przemaluj hammerite-em i zasmaruj ta gumą.
lepiej bedzie ci sie rozprowadzać jak ja troszke podgrzejesz przed nakładaniem (np. na gazie na kuchence gazowej )
lepiej bedzie ci sie rozprowadzać jak ja troszke podgrzejesz przed nakładaniem (np. na gazie na kuchence gazowej )
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]