Ruch tloczka w zacisku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ruch tloczka w zacisku
Witam,
Wymienialem w zaciskach uszczelki i zeby spowrotem wcisnac tloczek sporo sie nasilowalem. Tloczek wciskalem polozonym na nim duzym kluczem plaski i opiaralem sie na nim cala sila ciala i szlo powoli.
Tloczek powinien tak ciezko chodzic?
Wymienialem w zaciskach uszczelki i zeby spowrotem wcisnac tloczek sporo sie nasilowalem. Tloczek wciskalem polozonym na nim duzym kluczem plaski i opiaralem sie na nim cala sila ciala i szlo powoli.
Tloczek powinien tak ciezko chodzic?
Ostatnio zmieniony pn wrz 03, 2007 17:04 przez Goofi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Które uszczelki? Jeśli również tą w środku to miałes wyjęty tłoczek, oczyściłeś go i nie powinno być ciężko, chyba że wpychałeś pod kątem, obyś nie uszkodził.
Jeśli nie wyjmowałeś tłoczka to tak bywa, może świadczyć o zabrudzeniach, ale określenie "sporo się nasiłowałem" niewlele konkretnie mówi. W każdym razie trzeba czymś wantować albo użyć ścisku stolarskiego czy cośw tym stylu
Jeśli nie wyjmowałeś tłoczka to tak bywa, może świadczyć o zabrudzeniach, ale określenie "sporo się nasiłowałem" niewlele konkretnie mówi. W każdym razie trzeba czymś wantować albo użyć ścisku stolarskiego czy cośw tym stylu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Tloczek wyjmowalem, wszystko umylem ladnie nitrem i na koniec zalozylem obie uszczelki nowe. Pilnowalem by wchodzilo prosto, dobrze na koncu sie wsunal, tylko ciezko szlo. Pierw chcialem to robic prostym sciskiem stolarskim to nie dalo rady.Paweł Marek pisze:Które uszczelki? Jeśli również tą w środku to miałes wyjęty tłoczek, oczyściłeś go i nie powinno być ciężko, chyba że wpychałeś pod kątem, obyś nie uszkodził.
"sporo się nasiłowałem" - zacisk lezal na podlodze, plaski klucz poziomo na tloczku a ja sie opieralem na obu koncach klucza prawie jak bym pompki robil a tloczek powoli sie wsuwal
- Paweł Marek
- V.I.P.
wiesz co jeśli jeszcze nie założyłeś do auta rozbierz to jeszcze raz, może uszczelkka wewnętrzna się powdinęła albo co, na wymontowanym tłoczku powinineś kciukami pod ciężarem ciała wcisnąć.Goofi pisze:a ja sie opieralem na obu koncach klucza prawie jak bym pompki robil a tloczek powoli sie wsuwal
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Arczi
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja też wymieniałem komplet naprawczy hamulców, tą uszczelkę w zacisku też. Jednak przez nieuwagę uszkodziłem sobie tą osłone gumową. A powiem Ci że mi też tak to ciężko wchodzi. I wydaje mi się że wszystko w porządku. Ja to wciskałem tak: miałem kawałek rurki zapartu o zacisk i kluczem do kól to pociskałem żeby weszło.
- Arczi
- Użytkownik
- Kontakt:
Z początku był problem gdyż grzały sie hamulce, ale z tego wzgledu że tarcza i klocek były trochę w innym miejcu, dotarły się i wszystko jest ok. Zresztą zanim zmieniłem komplet uszczelek też tak cięzko chodziło, za lużno nie może to chodzić bo by płyn wyciskało, tak mi sie bynajmniej wydaje. W kazdym badz razie wszystko jest ok.
1.9 TDI 110 PS i 247 Nm. ( + wtryski 216)
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930