Spadek mocy w 1.6 SR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
pmangel, Adaptacja napewno pomoże jeśli nie była zrobiona. U mnie było podobnie po czyszczeniu przepustnicy. Mechanik nie mógł wgrać nowych nastaw przepustnicy. Nie pomogło ani odpinanie klemy ani naturalna adaptacja. Pojechałem do ASO zrobili mi adaptacje i jeszcze diagnostyke silnika. Zapłaciłem coś koło 100zł... Na początku mnie postraszyli że przepustnica do wymiany, jakieś sterowniki i że to 5000zł bedzie kosztować Na szczęście na samych nastawach się skończyło i obroty trzymają się idealnie.
Co do tych powoli opadających obrotów... Kuzyn miał podobnie w Vectrze. Okazało sie że silniczek krokowy był padnięty. Wymienił i narazie ładnie śmiga
Co do tych powoli opadających obrotów... Kuzyn miał podobnie w Vectrze. Okazało sie że silniczek krokowy był padnięty. Wymienił i narazie ładnie śmiga
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
witam jestem tu nowy własnie zaczełem czytac ten temat i mam podobne obajawy z tymi obratmi ze silnik faluje ale nie zawsze od czasu do czasu mu tak odwala, ale mam jeszcze inny problem tzn jak jest zimny silnik to sa problemy z obratami wyglada tak jakby sie nie załaczało ssanie jest tak ze jak się odpali silnik to auto dostaje takich wiekszych obrotow a pozniej momentalnie te obroty spadaja i gasnie auto, ale gdy jest juz rozgrzany to juz takiego czegos nie ma moze wiecie co to moze byc
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
Cześć!
Chłopaki mam ten sam problem: Falujące obroty spalanie wysokie bo około 10 litrów, (przy normalnej jeździe).
Zrobiłem:
1)wymiana świec
2) czyszczenie przepustnicy
Po czyszczeniu jest jeszcze gorzej, tzn obroty wchodzą na poziom 1300 i tak się trzymają, czasem opadną normalnie na 900-950. Czyściłem ją wczoraj tj. 05.09.2007. być moze jeszcze nie doszła do siebie (była adaptowana) ale może trzeba czasu, nie wiem.
Jestem umówiony na wymiana czujnika temp oraz sondy lambda, gdyż jej napięcie wynosi 1,1 V i tak sie wytrzymuje jakieś 20 sekund, potem zaczyna falować od 0,2 do 1.
Chłopaki mam ten sam problem: Falujące obroty spalanie wysokie bo około 10 litrów, (przy normalnej jeździe).
Zrobiłem:
1)wymiana świec
2) czyszczenie przepustnicy
Po czyszczeniu jest jeszcze gorzej, tzn obroty wchodzą na poziom 1300 i tak się trzymają, czasem opadną normalnie na 900-950. Czyściłem ją wczoraj tj. 05.09.2007. być moze jeszcze nie doszła do siebie (była adaptowana) ale może trzeba czasu, nie wiem.
Jestem umówiony na wymiana czujnika temp oraz sondy lambda, gdyż jej napięcie wynosi 1,1 V i tak sie wytrzymuje jakieś 20 sekund, potem zaczyna falować od 0,2 do 1.
MK4 by j_anek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=86232
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=86232
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
No ja po tej wymiane przepustnicy i wlasnej adaptacji. Odpieciu klem na godzine i ponowne ich podlaczenie i odczekaniu 30 min jest tak samo. Nawet po tym wszystkim zrobilem trase Koszalin Poznan w dosc dynamicznym tepie i jest tak samo, coprawda auto lepiej ciagnie i wogole, ale obroty mnie dobijaja. Na zimnym obroty dochoda do 2000 a ja juz ssanie sie wylaczy obroty mam kolo 1100-1200, nie mam sily juz na to wszystko. Zamierzam w tym miesiacu wymienic uszczelke pod glowica, swiece, kable, filtry, olej i wtedy zobaczymy.
A na czym polegala ta adaptacja w serwisie.
Z tym odpalaniem proponuje wymienic swiece i kable, bo to moze dlatego ze sa brudne i stare. Mialem takie cos w golfie II i na vw zone tak mi doradzili i faktycznie to zniklo
A na czym polegala ta adaptacja w serwisie.
Z tym odpalaniem proponuje wymienic swiece i kable, bo to moze dlatego ze sa brudne i stare. Mialem takie cos w golfie II i na vw zone tak mi doradzili i faktycznie to zniklo
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
Polega na tym że wgrywane są fabryczne nastawy przepustnicy. Tylko że SR-y są wybredne i nie każdym programem da sie to zrobić... Naturalna adaptacja, czy odpinanie klem też nie zawsze pomaga...j_anek pisze:adaptacjo polega dokładnie j na czym? (na jakiej operacji w programie)??
\(O8o)==®==(o8O)/