Olej w filtrze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w filtrze
Witam !!!Mam kolejny problem z moim silnikiem 1,8 kr,pojawił sie na filtrze powietrza olej najprawdopodobniej z odmy
i zbaraniałem
,zdjąłem przewód z odmy zeby sprawdzic jak dmucha to na wolnych obrotach jest przedmuch i troszke olejem mgli a po dodaniu gazu zaraz przestaje.Nie wiem co moze byc przyczyną pojawienia sie oleju w filtrze nieszczelna odma lub za duzo oleju mam miarke nie oryginalna czy co ?Pomocy!!!Juz nerw siada

Ostatnio zmieniony ndz wrz 02, 2007 21:15 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Witam
Olej w filtrze powietrza jest wynikiem przedmuchów powietrza ze skrzyni korbowej czyli dołu silnika. To nierzadka przypdałość golfów.
Jesli chcesz miec czysty filter to kup sobie w motoryzacyjnym tłumik płomieni kosztujący 2 zł. Jest to metalowa miediana siateczka. Zarzyma olej jednak moga dalej dostwac sie do komory spalania pary oleju (niegrozne gdyz to tylko gazy). Jesli chcesz sie pozyc całkowicie oleju lub jego par to poprostu wyjmij wąż odmy z górnej strony i zatkaj go. Puść wylot odmy do atmosfery. Jednak jest to niekorzystne dla środowiska.
.
Fakt faktem zatrzyma olej sam tłumik a jak zrobisz to zalezy tylko od ciebie.
pozd
ro
Uwaga Napisałem źle zatkaj otwór pozostały od weża odmy u góry.
Nigdy nie zatykaj wężą opd odmy bo rozwali tobie simeringi.

Olej w filtrze powietrza jest wynikiem przedmuchów powietrza ze skrzyni korbowej czyli dołu silnika. To nierzadka przypdałość golfów.
Jesli chcesz miec czysty filter to kup sobie w motoryzacyjnym tłumik płomieni kosztujący 2 zł. Jest to metalowa miediana siateczka. Zarzyma olej jednak moga dalej dostwac sie do komory spalania pary oleju (niegrozne gdyz to tylko gazy). Jesli chcesz sie pozyc całkowicie oleju lub jego par to poprostu wyjmij wąż odmy z górnej strony i zatkaj go. Puść wylot odmy do atmosfery. Jednak jest to niekorzystne dla środowiska.
Fakt faktem zatrzyma olej sam tłumik a jak zrobisz to zalezy tylko od ciebie.
pozd
Uwaga Napisałem źle zatkaj otwór pozostały od weża odmy u góry.
Nigdy nie zatykaj wężą opd odmy bo rozwali tobie simeringi.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 02, 2007 21:48 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Witam
!!!Dzis walczyłem zaciekle z odmą wąż gumowy był sparciały i nieszczelny gdzie mogłem wstawiłem gumowe rurki i musze poszukac nowego przewodu na odme>I tak dla jasnosci zdjełem waż z odmy, uruchomiłem silnik i przyłozyłem kartke papieru no i po pewnym czasie zaczeły sie pojawiac kropelki oleju tzn ze wszystko jest ok czy trzeba zainteresowć sie pierscieniami,i w jaki sposób to najprosciej sprawdzic.Pozdrawiam Piotr!!!
[ Dodano: 04 Wrz 2007 06:05 ]
Jeszcze dzis pojade cisnienie sprawdzić
[ Dodano: 04 Wrz 2007 06:05 ]
Jeszcze dzis pojade cisnienie sprawdzić
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 06:04 przez Globus, łącznie zmieniany 2 razy.