Jakie swiece do mk3 na gazie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No właśnie. Gazownicy polecają jednoelektrodowe. Znajomi - tj. zagazowani ze sporym stażem - mówią jedno: zakładaj "trójki" NGK takie jak fabryka przewidziała i nie przejmuj się, bo sami takie rozwiązanie sprawdzili. Mówią, że próbowali jeździć na "jedynkach", ale wrócili do "trójek" właśnie NGK, bo jest lepiej i na dłużej stykają.
Ps. a ja wszystkiech pogodzę: do mojego golfika NGK zaleca świece z dwoma elektrodami masowymi. I takie zakładam, świecowy węzeł gordyjski przecięty - średnia arytmetyczna
Ps. a ja wszystkiech pogodzę: do mojego golfika NGK zaleca świece z dwoma elektrodami masowymi. I takie zakładam, świecowy węzeł gordyjski przecięty - średnia arytmetyczna
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
I znajomi mają rację, sam na LPG przejechałem ze 150 tyś km, i wiem jedno, nie ma czegoś takiego jak olej do gazu czy świece do gazu. Wszelkie płyny czy materiały eksploatacyjne stosować takie jak producent przewidział. Mój gazmen jest takiego samego zdania, a pozatym polecam NGK, champion to taki supermarket a nie swiececzyś pisze:No właśnie. Gazownicy polecają jednoelektrodowe. Znajomi - tj. zagazowani ze sporym stażem - mówią jedno: zakładaj "trójki" NGK takie jak fabryka przewidziała i nie przejmuj się, bo sami takie rozwiązanie sprawdzili. Mówią, że próbowali jeździć na "jedynkach", ale wrócili do "trójek" właśnie NGK, bo jest lepiej i na dłużej stykają.
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Jakie swiece do mk3 na gazie
do twego auta sa polecane przez producenta 3elektrodowe i tylko takie sa (wsadzisz inne bedzie kibel) i nie kombinuj. czy lpg czy pb to bez roznicy. pakuj NGK (sam na takich jezdze)ćwikła pisze:Siemka posiadam silnik 1,8 mono na gazie..obeznie jezzdze na 3elektrodowych NGK jednak slyszałem z do gazu lepiej dac jednoelektródówki.....co o tym sadzicie...niech sie wypowie ten kto praktykował io czy jest jakas róznica??
pozdrawiam
OCTAVIA i do tego COMBI
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ktos napisal ze gazownicy polecaja elektrodowe..... nieprawda, swiece maja byc te na ktorych jezdzi sie majac tylko benzyne, zadnych zmniejszania przerw na swiecach bo opoznia to poczatek spalania a i tak gaz pali sie wolniej. a co do marki to BERU NGK DENSO ISKRA w kolejnosci od najlepiej spisujacych sie swiec, co najwazniejsze swiece ktora upadla nawet z niewielkiej wysokosci mozna sobie na choinke powiesic bo zaszwankuje szybciej niz sie pomysli o qr...wa. co do nie montowanych (nie zalecanych) to firm nie napisze z nazwy zeby mnie nie osklarzyli o kryptoreklame, ale tyczy sie wszystkich swiec "do gazu" wedlug teorii stosowanej do tych swiec to jescze wymienic powinno sie :
1. olej na ten do gazu
2. filtr powietrza na taki do gazu i bron boze zeby to stozek byl (glupota)
3. kontrolke check engine na sygnalizacje "UWAGA GAZ"
4. i najwazniejsze powietrze w kolach na te do gazu
1. olej na ten do gazu
2. filtr powietrza na taki do gazu i bron boze zeby to stozek byl (glupota)
3. kontrolke check engine na sygnalizacje "UWAGA GAZ"
4. i najwazniejsze powietrze w kolach na te do gazu
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.