Corvax ja nie wyśmiewam sie z innych tylko wysłuc*uje co maja do powiedzenia następnie tłumacze jeżeli są w błędzie. Jeżeli ludzie maja jakieś projekty chętnie pomagam im i doradzam swoja wiedzą. Sam zauważyłem ze duże korporacje maja nie przemyślane do końca projekty. Dla przykładu chłodzenie procesora blokiem miedzianym w zamkniętym obiegu alkoholu który wrze w temp. 30C. - rezultaty rewelacyjne. Wyśmiewano i szydzono z chłopaków ze szerzą herezje bo Wielkie Korporacje... Uważam że HOMEMADE są czasami o wiele lepsze... Wymyślono to podczas IIWŚ do chłodzenia dział - ale to nie ważne.Corvax pisze:jestem pewien że wymyślisz dużo lepsze rozwiązanie - turbiny są stosowane dopiero od czasów II wojny światowej wiec na pewno nie dopracowali technologiiOHMTech pisze:Uważam ze te turbawki są nieprzemyślane za blisko zimna i ciepła strona. Myślałem aby przekonstruować ja w mechanicalu albo w proengineerze i zobaczyć jak będzie wyglądać po odseparowaniu komór i co pokaże matlab.
Jeżeli uważasz ze wszystkie silniki są tak cudne technologicznie to zastanawia mnie po grzyba zakładacie FMIC modyfikujecie silniki, zawieche itp. czyżby nie dopracowali technologii
Nie mam zamiaru sie kłócić chodziło mi o sam projekt tak dla siebie i sprawdzenie co by było gdyby... Myślałem ze ktoś sie już nad takimi podobnymi projektami zastanawiał.
Prosiłem o pomoc w modzie silnika i uzyskałem odpowiedz że już to było poszukaj sobie jest tego pełno itp.
Pomoc uzyskałem od Adamm, Adam16v i Fido_dido i wielki ukłon w wasza stronę.
Uważam za post zamkniety bo ja juz nie widze konkretnych odpowiedzi tylko łojenie ze mnie i mniej doświadczonych użytkowników VW. Qrwa czasami strach sie pytać. Jestem informatykiem hardware'owym nie mechanikiem stad takie głupie pytania. Jeżeli kogoś w jakimś stopniu uraziłem to przepraszam.