jak zamontować głośniki, dystanse
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jak zamontować głośniki, dystanse
Witam .. mam pytanie dotyczace montarzu głośnikow <hmmm>
a mianowicie : mam na drzwiach na dole schowek przez całą długośc drzwi i na koncu jest maskownica z miejscem na głośnik .. głośnik jest przykręcony do tego plastiku, zakladam z góry ze jak przykrece jakies dobre głośniki do niego to sie wszystko zacznie telepać i bedzie źle :/ i moje pytanie brzmi czy da sie jakos zamontowac głośniki do drzwi ?? na jakiś dystansach albo cos ? zeby ich nie przykręcać do tego plastiku w otworach ?? jak wy to rozwiązaliście ? czy poprostu montujecie w miejsca fabryczne ??
dzieki za pomoc
a mianowicie : mam na drzwiach na dole schowek przez całą długośc drzwi i na koncu jest maskownica z miejscem na głośnik .. głośnik jest przykręcony do tego plastiku, zakladam z góry ze jak przykrece jakies dobre głośniki do niego to sie wszystko zacznie telepać i bedzie źle :/ i moje pytanie brzmi czy da sie jakos zamontowac głośniki do drzwi ?? na jakiś dystansach albo cos ? zeby ich nie przykręcać do tego plastiku w otworach ?? jak wy to rozwiązaliście ? czy poprostu montujecie w miejsca fabryczne ??
dzieki za pomoc
-
- Forum Master
- Kontakt:
mam taki boczek w golfie ... http://images29.fotosik.pl/70/575125364480422b.jpg
niejasno sie wyrazilem wczesniej :p chodzi mi o to ze mam taki boczek i jak włoże głośnik w ten otwór i przykręce tak jak widac na fotce to głośnik bedzie tylko do plastiku przykrecony, i pytanie brzmi jak kupie sobie dystanse to gdzie i jak mam je przykręcić do blachy i potem do nich głośnik ?? jeśli znajdzie się jakas pomocna dusza bede bardzo wdzieczny za pomoc
niejasno sie wyrazilem wczesniej :p chodzi mi o to ze mam taki boczek i jak włoże głośnik w ten otwór i przykręce tak jak widac na fotce to głośnik bedzie tylko do plastiku przykrecony, i pytanie brzmi jak kupie sobie dystanse to gdzie i jak mam je przykręcić do blachy i potem do nich głośnik ?? jeśli znajdzie się jakas pomocna dusza bede bardzo wdzieczny za pomoc
to oc ty odwrotnie je wsadzales??suaweq pisze:zyby u mnie zacinała sie szyba jak za bardzo dystanse zweziłem
- mi zajelo to 2 godziny z wygluszeniem wewnetrzej warstwy drzwi - obie strony of korssuaweq pisze:po wielu godzinach
dystanse kupujesz od chlopakow z powe - jak w faq
maty kupujesz w castoramie i naklejasz na blachy zewnetrzne...
dystans przykladasz do boczkow i wycinasz wyzynara, aby wchodzily w dziore pod glosnik
naklejasz 2 stronna tasme na drzwi, i przyklejasz dystans, przymierzasz boczek zeby jakos sensownie wchodzil na swoej miejsce ustawiajac dystans. tasma ci go mocuje i mozesz spokojnie wziac sie za wiercenie dziur... najszybciej to 3 otwory pod sroby 6-ki - 2 po rawej 2 i jeden na dole - jak najblizej skraju dystansu, ale w miare sensownie - zeby sie nie rozpadly...
sruby ok 40mm z podkladkami z obu stron, skecasz 10-kami i w miare sie to trzyma i jakos zagra.
zeby to zrobic lepiej nalezalo by zalapac jeszcze 2-ch miejscach, ale to juz trza by cos podokladac, bo dystans u gory srednio dolega
potem robisz paski blach i jakos je mocujesz zeby zrobic stelaz na ktory nalepiasz znowu maty.... i wsio...