vw Derby dziwne zachowanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

emitx

vw Derby dziwne zachowanie

Post autor: emitx » pn cze 06, 2005 10:44

Witam mam vw derby rok 1978.benzyna poj 1.1 problem mam nastepujacy: nie odpala. akumulator jest ok rozrusznik i kable ,swiece też.
obiawy sa takie wyciagam ssanie i krece a on nic, jak mu wleje benzyny w gaznik bezposrednio to odpala odrazu z tym ze przepala prawdopodobnie to co mu wlalem i potem gasnie. Na pych łapie za 20 razem a jak jest na holu to zapala przy 40 km/h wczesniej nie.wyczyscilem dysze w gazniku...
jak odpali i sie nagrzeje to wtedy pali bez problemu. PROSZE O POMOC BO AUTKO JEST MI POTRZEBNE NA JUZ:|
Ostatnio zmieniony wt cze 07, 2005 23:57 przez emitx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
paulox
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: POMOCY PROSZE PILNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: paulox » pn cze 06, 2005 10:52

emitx pisze:Witam mam vw derby rok 1978.benzyna poj 1.1 problem mam nastepujacy: nie odpala. akumulator jest ok rozrusznik i kable ,swiece też.
obiawy sa takie wyciagam ssanie i krece a on nic, jak mu wleje benzyny w gaznik bezposrednio to odpala odrazu z tym ze przepala prawdopodobnie to co mu wlalem i potem gasnie. Na pych łapie za 20 razem a jak jest na holu to zapala przy 40 km/h wczesniej nie.wyczyscilem dysze w gazniku...
jak odpali i sie nagrzeje to wtedy pali bez problemu. PROSZE O POMOC BO AUTKO JEST MI POTRZEBNE NA JUZ:|
Tak jakby pompka paliwa nie pompowała albo gdzieś coś zapchane. W każdym razie szukaj przyczyny dlaczego paliwo do gaźnika nie jest podawane.

Volkswagen - da weiss man, was man hat.

emitx

Post autor: emitx » pn cze 06, 2005 11:36

zapomnialem napisac ze zdazylo sie pare razy ze odpalil na tykniecie i popracowal ok 20 sek. po czym zgasl. i raz bylo tak ze po nocy wsiadlem odpalilem i normalnie jezdzilem potem jak go zostawilem na nastepna noc to juz nie chcial palic...

Awatar użytkownika
zielu
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: zielu » pn cze 06, 2005 12:03

a nie wymieniałeś czasem paska rozrzadu :?:

Obrazek

Awatar użytkownika
igor002
Marysiakra
Marysiakra
Kontakt:

Post autor: igor002 » pn cze 06, 2005 19:40

waśnie, jak z tym rozrządem? sprawdz też zapłon.
Polecam też przeczyscić cały gażnik, tzn kanaliki i wszystko co tam sie znajduje, denaturatm i bardzo ale to bardzo cienkim i delikatnym drucikiem zeby nic nie porysować i nie porozszerzac otworków:) sprawdz też czy ci pływaka nie zalewa w gazniku.

aha, zanim sie weżmiesz za rozbieranie gażnika to sciagnij z niego przewód z dochodzącym paliwem, włóż do jakiegoś baniaczka przeżroczystego, np litrowy słoik też jest dobry, i niech druga osoba kręci rozrusznikiem, sprawdzisz czy pompe paliwa masz sprawna bo to może byc też jej wina!

niedoczytałem, przeczysciłeś kanaliki jak piszesz :grin:
w każdym razie sprawdz też filtr powietrza paliwa, i spróbuj uruchomić też auto bez filtra powietrza i nic zeby po drodze nie było, spradz też cy przepustnice z powietrzem ci sie otwieraja jak trza.
aha,dymi ci na czarno np jak juz silnik prtacuje po dodaniu gazu?

Mk3 GTI 16V ABF

emitx

Post autor: emitx » wt cze 07, 2005 23:46

wiec tak pompka podaje paliwo bardzo ladnie jak sie mu wleje do gaznika bezposednio paliwa to pali ok ale jak tylko mu sie skonczy to wlane paliwo to gasnie:( chyba go oddam do mechanika...;(

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”