witam
ostatnio jeden "specjalista" wlal mi troche za duzo oleju przy wymianie. Chcialbym odciagnac jego nadmiar strzykawką jednak taki gumowy wezyk (taki jak do kroplowek) nie chce przejsc przez rurke bagnetu, wchodzi tylko do jakiegos czasu nastepnie okazuje sie za gruby. co radzicie?
dzieki
Jak odciągnąć nadmiar oleju silnikowego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jesli to faktycznie wężyk od kroplówki, to raczej nie jest on za gruby, porównaj jego średnice z wymiarem bagnetu. Problem moze byc taki ze poprostu ten wężyk jest za bardzo giętki i nie mozesz go włożyc, ja u siebie odsysałem olej, strzykawką z załozonym węzykiem o średnicy 6 mm na zewnatrz i wchodził bez problemu. Jeśli nie masz innego węzyka to moze masz gdzies kawałek stalowego przewodu hamulcowego, wyprostuj go, nałóż na niego kawałek węzyka a wężyk połącz ze strzykawką. Ja u siebie tak robiłem i było okej.
- MAREK ZIELINSKI
- Nowicjusz
1 jak będzie odkręcał korek to na 99% wyleje o wiele za dużo 2 I tak będzie musiał zdjąć ten korek żeby założyć nową uszczelkę kup cieńszą rurkę i celuj dalej bagnet zamoczy to rurka też musi pozdrawiam marek zielinski gdynia
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2007 22:20 przez MAREK ZIELINSKI, łącznie zmieniany 1 raz.