Pomocy czy da rade zrobić swapa do nowej budy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
Kontakt:

Pomocy czy da rade zrobić swapa do nowej budy

Post autor: kupszczelisty » pt sie 31, 2007 11:07

Witam mój problem jest dość poważny ponieważ mam golfa 3 tdi, podłoga i progi w tym samochodzie są w stanie tragicznym, jest pare dziór wynikających z korozji, szczególnie tam gdzie są gumowe otwory odpływowe, kontownik osłaniający okład wydechowy (pod kanapą) paktycznie odpadł razem ze śróbami. Tam gdzie odchodzi warstwa zabezpieczająca wszędzie jest korozja, nie umiem znaleźć osoby która by mi odsprzedała fragmenty podłogi i powoli zastanawiam się nad zakupieniem golfa i przełożeniu silnika i teraz (jak dla mnie) jest problem, jakbym kupił innego golfa przełożył silnik to jak to zrobić żeby auto zostało na tych samych nr rejestracyjnych i nie bawić się w żadne rejestracje na składaka itd.
Pytanie 1 Czy wystarczy przespawać ściane grodziową tam gdzie są numery i zrobić swapa? Czy jeszcze gdzieś są wybite numery?
Pytanie 2 Czy jak bym kupił golfa 3 GTI to dużo pracy będzie ze swapem na TDI i czy będzie się to opłacać?
Pytanie 3 Kto by się podjoł takiego swapa, bo boje się oddać do zwykłego warsztatu ponieważ puźniej będe wiecznie coś naprawiał
Pytanie 4 Wsadzając pedały z mojego trzeba je przespawywać czy buda była uniwersalna pod wszystkie wersje i tylko wsadzam i przykręcam

Co wy o tym sądzicie?
Mój stary golf i tak by musiałby być pomalowany wiec łatwiej mi kupić ładną bude z GTI na wypasie i wstawić mój silnik i cieszyć się GTI TDI

Wiem że w TDI jest sprzęgło hydrauliczne wiec musiałbym wstawić pompe z mojego i pedały również. Chciałbym zostawić hamulce z gti i oczywiście piasty na 5 śrób
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2007 11:11 przez kupszczelisty, łącznie zmieniany 1 raz.

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » pt sie 31, 2007 11:10

ale kupic innego GTI?? no to juz lepiej cieszyc sie GTI a tamto rozsprzedac.... za duzo cie to wyniesie....

a jesli juz to masz tylko za zadanie przelozyc pas z numerem nadwozia do dawcy. i tyle. no i miec takiego diagnoste jak ja mam ze nawet nie patrzy na auto przy przegladzie

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » pt sie 31, 2007 11:13

Darcyn, Tak kupić GTI wyjąć tamten silnik i wsadzić mój
GTI można kupić z niemiec nie zarejestrowany
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2007 11:15 przez kupszczelisty, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pt sie 31, 2007 11:14

kupszczelisty pisze:nie umiem znaleźć osoby która by mi odsprzedała fragmenty podłogi
wspawaj kawał blachy

[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 11:15 ]
chyba , że nie masz nawet do czego tej blachy przyspawać

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » pt sie 31, 2007 11:18

damcio151, dość dużo tego jest, a najczęściej to miejsca którędy woda ma być odprowadzana, tylko te gumy były zamalowane, woda stała a nie odpływała i koszty też będa zrobienie podłogi + progi + 2 nowe błotniki + pomalowanie auta + zabezpieczenie na nowo podwozia

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pt sie 31, 2007 11:19

kupszczelisty pisze:i koszty też będa zrobienie podłogi + progi + 2 nowe błotniki + pomalowanie auta + zabezpieczenie na nowo podwozia
robiłęm to u siebie niecały miesiąc temu ..... koszt zamyka się w 1000zł (malowanie za pół darmo )

[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 11:20 ]
kupszczelisty, a myślisz , że jak kupisz budę od innego MKIII to będzie zdrowa :?: zapewniam Cię , że takiej nie znajdziesz , bo wszystkie MKIII to zgniłki

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » pt sie 31, 2007 11:22

kupszczelisty, wspawaj pas z numerem nadwozia i tyle. watpie czy ktos to bedzie sprawdzal

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » pt sie 31, 2007 11:27

Darcyn, no właśnie tak myślałem i dlatego pytam czy numery są gdzieś jeszcze czy tylko koło podszybia bo tak przy swapie jak by to przespawali to się wymaluje całą komore silnika i jest git i nowa buda ma numery starej

damcio151, powiem Ci że dużo golfów 3 oglądałem od spodu i mój wyglądał najgorzej, GT i GTI jakoś lepiej wypadają od CL i GL, nawet GT z 92r dobrze wyglądają

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pt sie 31, 2007 11:30

damcio151, powiem Ci że dużo golfów 3 oglądałem od spodu i mój wyglądał najgorzej, GT i GTI jakoś lepiej wypadają od CL i GL, nawet GT z 92r dobrze wyglądają
dobra to inaczej .... na budę kilkaset zł będziesz musiał wydać i pewnie i tak po kilku miesiącach będziesz blacharkę robił , ponieważ progi w każdej MKIII są praktycznie zeżarte .... błotniki nie we wszystkich , ale też to jest częsty przypadek , ale rób jak uważasz

[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 11:31 ]
aha i jeszcze jedno
kupszczelisty pisze:damcio151, powiem Ci że dużo golfów 3 oglądałem od spodu i mój wyglądał najgorzej, GT i GTI jakoś lepiej wypadają od CL i GL, nawet GT z 92r dobrze wyglądają
u większości nie widać tej rdzy ponieważ wszystko jest przykryte farbą .. wygląda jak nówka , a jak pukniesz mocniej to robi się dziura

Awatar użytkownika
andrew19_86
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: andrew19_86 » pt sie 31, 2007 11:34

kupszczelisty pisze:kupszczelisty, wspawaj pas z numerem nadwozia i tyle. watpie czy ktos to bedzie sprawdzal
tylko niech Ci przespawają cały pas z numerami,a nie tylko wycinek blachy na której są te nr nabite,wtedy jest to w sumie nie do wykrycia :bigok:

EDIT: nie żebym podżegał do popełnienia czynu zabronionego :wink:

:los2: Nocne Mary Squad :los2:
:satan: Tata NM synka :satan:

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » pt sie 31, 2007 11:36

damcio151, no właśnie nie mam zdania. ale jak bym mial GTI to bym miał elektryczne szybki które też swoje kosztują i szyber którego nie mam, wymieniałem z kolegą zawieszenia w golfach to podnosiłem nie jednego mk3 i było ok. Koszt jest duży ja wiem ale i auto się robi kozak. Równie dobrze może to być buda z golfa GT przynajmniej elementy zawieszenia tańsze, dlatego was pytam co i jak, mam nadzieje że jeszcze troche ludu się wypowie na ten temat

[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 11:38 ]
andrew19_86, no tak ja rozumiem pas o szerokości całego samochodu, nie pamiętam teraz czy to nie jest razem ze ścianą grodziową, ale robią takie rzeczy np jak anglika przerabiają

Awatar użytkownika
andrew19_86
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: andrew19_86 » pt sie 31, 2007 11:42

kupszczelisty pisze:andrew19_86, no tak ja rozumiem pas o szerokości całego samochodu
dokładnie tak,tylko pamiętaj,że musi to być zrobione full profesional :bigok:

:los2: Nocne Mary Squad :los2:
:satan: Tata NM synka :satan:

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pt sie 31, 2007 11:43

kupszczelisty pisze:damcio151, no właśnie nie mam zdania. ale jak bym mial GTI to bym miał elektryczne szybki które też swoje kosztują i szyber którego nie mam, wymieniałem z kolegą zawieszenia w golfach to podnosiłem nie jednego mk3 i było ok. Koszt jest duży ja wiem ale i auto się robi kozak. Równie dobrze może to być buda z golfa GT przynajmniej elementy zawieszenia tańsze
aha ok , czyli szukasz całej kompletnej budy z wyposażeniem bez silnika :?: , czy chcesz kupić całe autko i silnik tylko zaswapować :?:

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » pt sie 31, 2007 11:56

damcio151, cieżko trafić bude bez silnika, miałem okazje kupić ładne vr6 bez silnika o przebiegu 56 tys lekko trzaśniety z przodu mam z tego auta fotele, jak je załozyłem to pachniały jeszcze fabryką, ale buda sprzedana :( Boje się troche tego swapa że mi fuszerke zrobią, przełożyć silnik to nie problem ale elektyka

Nie wiem co mam robić dalej i tak chyba już od miesiąca się zastanawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”