Przymierzam się do swapa z mojego 1.8 ABS na 2.0 16V
W związku z tym mam kilka pytań
1. CZy będzie z tym jakiś problem czy mocowania silnika będą pasować
2. Czy po zmianie silnika będzie działać mfa
3. Jak jest ze spalaniem w 2.0 16V podbne jak w 1.8 ABS
4. Czy skrzynia z 1.8 ABS będzie pasować.
5. Co trzeba zrobić z elektryką by swap zagrał ? wymiana kompa wiadomo co z resztą ?
Dzięki za pomoc
dzięki
Swap 1.8 ABS na 2.0 16V
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia

Swap 1.8 ABS na 2.0 16V
Ostatnio zmieniony czw sie 30, 2007 18:06 przez duzy_przemo, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/profile.php?mode ... file&u=627 sorry ze znow Cie sprzedałem

jak wszystko dobrze podłaczysz to takCzy po zmianie silnika będzie działać mfa
takJak jest ze spalaniem w 2.0 16V podbne jak w 1.8 ABS
o taaakCzy skrzynia z 1.8 ABS będzie pasować.
Nocne Mary Squad 
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
taki losdjtom pisze:http://forum.vwgolf.pl/pr...ewprofile&u=627 sorry ze znow Cie sprzedałem
Beda pasowacduzy_przemo pisze:1. CZy będzie z tym jakiś problem czy mocowania silnika będą pasować
bedzieduzy_przemo pisze:2. Czy po zmianie silnika będzie działać mfa
Generlanie bardzo podobneduzy_przemo pisze:3. Jak jest ze spalaniem w 2.0 16V podbne jak w 1.8 ABS
No ba - lacznie z rozrusznikiem i spzreglem i dociskiemduzy_przemo pisze:4. Czy skrzynia z 1.8 ABS będzie pasować.
Potrzebujesz wiazke silnikowa, dolot, wydech z kolektorem i katemduzy_przemo pisze:5. Co trzeba zrobić z elektryką by swap zagrał ? wymiana kompa wiadomo co z resztą ?
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia

dzięki za pomoc, punktciki rozdane
Ostatnio zmieniony śr sie 29, 2007 21:26 przez duzy_przemo, łącznie zmieniany 1 raz.