Tłumik sportowy do GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tłumik sportowy do GTI
chciałbym zakupic tłumik sporotwy do golfa 3 Gti 2.0 8v może ktos coś takiego montowal u siebie jaki wybrac czekam na rady żeby fajnie buczał hehe
Ostatnio zmieniony czw sie 30, 2007 18:06 przez adik1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: tłumik sporotwy
Polecam tłumik końcowy marki ULTER, jest stosunkowo tani, ma fajne basowe brzmienie i jest dużo rodzai, wiec napewno coś wybierzeszadik1983 pisze:chciałbym zakupic tłumik sporotwy do golfa 3 Gti 2.0 8v może ktos coś takiego montowal u siebie jaki wybrac czekam na rady żeby fajnie buczał hehe
http://rapidshare.com/files/12664559/Golf_III_by_WilQ.wmv.html ----------> Filmik Golf by Wilq
witam przymierzam sie do kupna tlumika ulter tylko tego dedykowanego pod mk3 i teraz pytanie czy jest sens przepplacac bo koszt okolo 570zl do takiego podstosowanego pod golfa czy lepiej nie przeplacac i zakupic uniwersal za okolo 250-320max ?? i czy one czym sie roznia czy to tylko doplacam za uchwyty dopasowane do golfa 3 ? i czy np. takei dedykowane maja inna barwe dzwieku niz te uniwerslane zalezy mi na delkiatnym basiku nie ryku jak by zarznali swinie
taki tylko delkatny pomruk i zeby przy wiekszych predkosciach nie stawal sie nieznosnie glosny? myslalem tez o konowce 2 rurce do wspawania ale koszt takiej jak mi sie podoba to 230zl a to przeciez juz tyle co uniwersalny utera i polowa ceny dedykowanego _ prosil bym o pomoc
Dedykowany jest po to by podnosić moc jeśli ktoś przerabia cały wydech i nie tylko, a taki uniwersalny to można sobie wsadzić nawet do cinquecento... bo nic on nie daje tylko wyje, a nie kiedy nawet pogarsza wydalanie spalin, z tego co mi wiadomo to ulter nie należy do cichych tłumików.falla_x pisze:witam przymierzam sie do kupna tlumika ulter tylko tego dedykowanego pod mk3 i teraz pytanie czy jest sens przepplacac bo koszt okolo 570zl do takiego podstosowanego pod golfa czy lepiej nie przeplacac i zakupic uniwersal za okolo 250-320max ?? i czy one czym sie roznia czy to tylko doplacam za uchwyty dopasowane do golfa 3 ? i czy np. takei dedykowane maja inna barwe dzwieku niz te uniwerslane zalezy mi na delkiatnym basiku nie ryku jak by zarznali swinietaki tylko delkatny pomruk i zeby przy wiekszych predkosciach nie stawal sie nieznosnie glosny? myslalem tez o konowce 2 rurce do wspawania ale koszt takiej jak mi sie podoba to 230zl a to przeciez juz tyle co uniwersalny utera i polowa ceny dedykowanego _ prosil bym o pomoc
hmm a mzoe ktos iny sie wypoe kto moze ma ultera ja ja wlasnie slyszalem ze uter jest cichy teraz to jzu sam nei wiem :/ a czy taki dedykowany jest cichszy niz uniwersalny ?Acid pisze:ulter nie należy do cichych tłumików.
[ Dodano: Sro Sie 29, 2007 10:34 pm ]
i jeszcze jedno pytanie czy koncowki same te do wspawania z dyfozorem to czym sie ruznia od tych bez dyfuzora dzwieku ?? czy to tylko taki pic na wode a koncowka drozsza od tej samej bez dyfuzora o 50 zl