Podnosnik szyby pytanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Podnosnik szyby pytanie

Post autor: grax » wt sie 28, 2007 21:53

Witam. Mam pytanie. W moim lewym podnosniku manualnym szyby

Obrazek

Obrazek

Tam jest taki plastikowy bolec ktory wchodzi w taki metalowy otwor i nie wiem bo sie nie znam ale mozliwe ze ten plastik sie odlamal kawalek bo co jakis czas wychodzi z tego otworu i szyba sie bardzo ciezko zamyka i nie do konca. Jak myslicie czy ten plastik powinien byc dluzszy ?
wszystko na zdjeciu..

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sie 28, 2007 22:00

Nie bardzo kapuję o co chodzi, może zaznaczysz na fotce, nie wiem czy mi się zdaje na drugiej fotce ale szyba nie badzo siedzi w uchwycie? Dokrecony jest?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » wt sie 28, 2007 22:05

Paweł Marek pisze:Nie bardzo kapuję o co chodzi, może zaznaczysz na fotce, nie wiem czy mi się zdaje na drugiej fotce ale szyba nie badzo siedzi w uchwycie? Dokrecony jest?
masz zaznaczone :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sie 28, 2007 22:32

No tak. Czy na tym czymś plastykowym jest oparta szyba? Jeśli tak to jest to klin - regulacja wysokości ustawienia szyby w tym uchwycie.
Jeśli się wykruszył to wystarczy że ustawisz szybę na tej wysokości w obejmie jak ma być i porządnie dokręcisz śróbę, nie musi wejść do samego dołu w uchwycie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » wt sie 28, 2007 22:55

Paweł Marek pisze:No tak. Czy na tym czymś plastykowym jest oparta szyba? Jeśli tak to jest to klin - regulacja wysokości ustawienia szyby w tym uchwycie.
Jeśli się wykruszył to wystarczy że ustawisz szybę na tej wysokości w obejmie jak ma być i porządnie dokręcisz śróbę, nie musi wejść do samego dołu w uchwycie
oki jutro sprawdze i dam znac :) dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”