tylnia szyba
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tylnia szyba
Mam maly problem z tylnia lewa szyba. polega on na tym ze jak chcem otworzyc szyby kluczykiem to wszystkie sie opuszczaja orocz tej po prawej(gdy jest otwarta to sie domyka kluczykiem). Czy ktos wie co moze byc przyczyna?
david_
- silentfake
- Nowicjusz
miałem podobną sytuacje, masz prawdopodnie zje5$# przełącznik w tej tylniej szybie.
Założe sie tez ze jak są wszystkei dżwi zamknięte to ta tylna szyba sie nie otwiera, a jak otworzysz dżwi kierowcy to normlanie działa.
Ja nie brałem sie naprawe tego bo nie miałem czasu ale to chyba przełącznik bo jak go wyjołem i mostkowałem to działało normlanie.
Golf 3 - linka szyber dachu strona lewa i zdupcona szyba tył lewa
Założe sie tez ze jak są wszystkei dżwi zamknięte to ta tylna szyba sie nie otwiera, a jak otworzysz dżwi kierowcy to normlanie działa.
Ja nie brałem sie naprawe tego bo nie miałem czasu ale to chyba przełącznik bo jak go wyjołem i mostkowałem to działało normlanie.
Golf 3 - linka szyber dachu strona lewa i zdupcona szyba tył lewa
wlasnie jak sa zamkniete to nie dziala i jak sa otwarte dzwi kierowcy to tez nie dziala. ale mysle ze itak przyczyna bedzie wlasnie ten przelacznik, bo raczej nic innegosilentfake pisze:Założe sie tez ze jak są wszystkei dżwi zamknięte to ta tylna szyba sie nie otwiera, a jak otworzysz dżwi kierowcy to normlanie działa.
[ Dodano: 28 Sie 2007 12:17 ]
tylko chodzi o to, ze szyba przyciskiem dziala bez zarzutow:/ takze prowadnice sa dobre, chodzi tylko o otwieranie kluczykiemgtibodek pisze:u mnie tak było to wymieniłem całe prowadnice bez silniczka bo okazało się ,że taki plastik był połamany i nie działało
david_
- gtibodek
- szybki i wściekły
- Kontakt:
jak przycisk dziala to znaczy,że jest dobry musiałbyś sprawdzić w drzwiach ten patent co domyka szyby albo poczyścić stykidavid_ pisze:ylko chodzi o to, ze szyba przyciskiem dziala bez zarzutow:/ takze prowadnice sa dobre, chodzi tylko o otwieranie kluczykiem
Nisko,szeroko na bogato wiec zjedź mi z drogi szmato
- silentfake
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
lewa w końcu czy prawa nie kapuję.david_ pisze:Mam maly problem z tylnia lewa szyba. polega on na tym ze jak chcem otworzyc szyby kluczykiem to wszystkie sie opuszczaja orocz tej po prawej(gdy jest otwarta to sie domyka kluczykiem). Czy ktos wie co moze byc przyczyna?
Sprawdź zielony kabelek pod gumą w wiązce drzwiowej tcyh dzrwi co szyba się nie otwiera. Gdzieś na nim jest przerwa. Jeśli wygląda dobrze to sprawdż czy pojawia się na nim plus w momencie jak otwierasz szyby z kluczyka. I od razu piszę zostaw włączniki w spokoju bo są dobre.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.