Cały czas mam problem z obrotami w moim golfiku.
Kasowane były błędy w komputerze + czyszczenie i sprawdzanie silniczka krokowego. Sonda lambda też była sprawdzana(mechanicy mówią że jest ok)
A problem jest taki że jak jest zimno na dworze i silnik tez ma niską temp to jest wszystko w miarę ok. Na benzynce chodzi i nic sie nie dzieje z obrotami.
Jak jest ciepło to obroty się zaczynają wieszać czasami 1200 czasami 2000. Różnie to bywa.
Czasami ma taką przypadłość że chodzi na wolnych obrotach i co jakieś 15-20s tak jak by mu odcinało paliwo.
I np jeszcze jest tak że na pełny gaz idzie dobrze a jak się nie wciska w podłogę to czuć tak jakby coś przerywało i jest mułowaty.
Już nie wiem co z tym zrobić...mechanicy już sprawdzają 10 raz i nie mogą dotrzeć co może być przyczyną tego bajzlu.
Może coś z układem zasilania.
Poradźcie bo już tracę cierpliwość. A tak lubię tym Golfikiem jeździć.
[MK2] 1.8RP problem z obrotami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale mam podobny problem. 1.8RP, na luzie obroty od 1200 do 2000, gdy wciskam gwałtownie pedal gazu, to tak jakby się dławił i dopiero po chwili zaskakuje i dostaje paliwo. A masz może instalacje gazowa? Bo u mnie te problemy zaczęły się po założeniu LPG. Robilem diagnostyke i nic, ale pracuje nad tym