Problemy z odpaleniem - świeca zarowa czy co inne?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- esox lucius
- Forum Master

- Kontakt:
Problemy z odpaleniem - świeca zarowa czy co inne?
odpaliłem mojego mk 3 1,9td - wyjechałem z garazu - pojechałem do przychodni i apteki (1-1,5km) zalatwiłem recepty i leki auto stalo z 10-15 minut i fajrant nie chciało odpalic - swiece zarowe chyba do wymiany bo silnik normalnie krecił a one wogóle nie dawaly znaku zycia po 45 minutach kumpel podjechał mnie zcholowac (zaświeciła kontrolka świec)i jakos udało mi sie golfa odpalic a juz byl podpiety i gotowy do holu i dojechałem do domu -- dobrze mysle ze to bedze wina świec czy jeszcze cos moze go bolec ??? - doradzcie cos bo nie wiem co robic
Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2007 14:28 przez esox lucius, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego posprawdzaj swiece , ale zobacz najpierw czy dochodzi prad do swiec i do pompy wtryskowej a siece sie sprawdza w nastepujacy sposob popdkrecaj listwe od swieci przewod ,wez proboweke na 12v i podlacz do plusa(+) w akumulatorze a druga czescia probowki dotknij to swiecy tam gdzie sie przykreca listwe jak zaswieci tz ze swieca ma przejscie i jest sprawna w aki sposob sprawdzisz swiece bez wykrecania z glowicy, a jak niebedzie swiecila probowka to swieca spalona 
dokładniej do elektrozaworu na pompienorman pisze:do pompy wtryskowej
lub po prostu na krótko podłączasz kabelek do + i tym kabelkiem jedziesz po świecach .... jak zaiskrzy to świeca oknorman pisze:a siece sie sprawdza w nastepujacy sposob popdkrecaj listwe od swieci przewod ,wez proboweke na 12v i podlacz do plusa(+) w akumulatorze a druga czescia probowki dotknij to swiecy tam gdzie sie przykreca listwe jak zaswieci tz ze swieca ma przejscie i jest sprawna w aki sposob sprawdzisz swiece bez wykrecania z glowicy, a jak niebedzie swiecila probowka to swieca spalona
jak pomoglem nacisnij POMOGL
Punkty pomógł/pomogła nie powinny być w żaden sposób egzekwowane przez użytkowników pomagających, są one dobrowolnym gestem
Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2007 16:03 przez damcio151, łącznie zmieniany 2 razy.
- esox lucius
- Forum Master

- Kontakt: