co jakis czas wyskakuje mi blad TPS, spadaja obroty, postanowilem wymontowac przepustnice celem przeczyszczenia i ew wymiany czujnika TPS, po wymontowaniu okazalo sie ze nigdzie nie ma tego czujnika (nie widac go) co am zrobic?

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dokladnie tylko jedna wtyczka i w niej 6 pinow ( na zdjeciu widac tylko 3)Paweł Marek pisze:Itor ile pinów elektrycznych ma ten silniczek? Tylko ta jedna wtyczka jest co widać na fotce?

dla mnie TPS wyglada tak:Paweł Marek pisze:No to powinien tam gdzieś ten TPS być, może pod spodem pod tym co widać na fotce. TPS to powinien być potencjometr, czyli szczotki chodzą razem z wałkiem przepustnicy po okrągłej ścieżce. Chociaż na sto procent nie jestem pewien, bo w niektórych autach bywa jeszcze czujniczek halltronowy.

wiecie co jak mi wywala ten blad (00530 Czujnik pozycji przepustnicy – G88) to robie adaptacje przepustnicy vagiem i na 2-3 tygodnie mam spokoj potem przepala mi sie bezpiecznik od tylnej wycieraczki i cala zabawa od nowaJacenty85 pisze:Poszukaj na allegro lub używki. NIestety wszystkie częsci do GIII na wielopunkcie po 95 roku są cholernie drogie. Na allegro były przepustki formy GETZ - podobno dość dobrze sobie radzą. Koszt to chyba 350 zł. Później zalecam wprowadzenie nastaw podstawowych!
rzeczywiscie taka sama:)Jacenty85 pisze:http://www.allegro.pl/item226333136_prz ... _getz.html
Numery na przepustnicy muszą się zgadzać. Ja polecam szroty gdzie część zawsze można oddać lub podmienić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 89 gości