obudowa stacyjki (miękka/twarda deska)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gangst3R
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

obudowa stacyjki (miękka/twarda deska)

Post autor: Gangst3R » pt sie 24, 2007 00:19

Zakupiłem obudowe do stacyjki i nijak mi nie pasuje. Mam pytanie czy nie ma przypadkiem różnicy pomiędzy twardą a miękką deską? Mam wrażenie, że jest. Ja mam miękką deskę, czy mógłby mi ktoś podesłać zdjęcie jak wygląda obudowa z miękkiej deski? a może ja po prostu źle się zabieram do założenia tej obudowy?

Awatar użytkownika
k3fir
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: k3fir » pt sie 24, 2007 07:14

sa 2 rodzaje obodow, nie pamietam jak to jest rocznikowo, ale w staeszych modelach jest obudowa stacyjki bez przycisku awaryjnych za kierownica. W mlodszych przycisk awaryjnych jest za kierownica. Nie ma roznicy czy to miekka czy twarda deska

Awatar użytkownika
Gangst3R
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gangst3R » pt sie 24, 2007 09:13

W takim razie powinna pasować. Ale jak ją tam wepchać bez zdejmowania deski?

p.s. U mnie jest przycisk za kierownicą i mam też taką obudowe.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » pt sie 24, 2007 10:54

wymieniałem dechę na miękką....troszkę trzeba sie posiłowac bez zdejmowania dechy ale da sie to zrobic ...mnie troszke podnióśł deche postawny brat :bigok: i włożyłem najpierw tył tej obudowy potem jakos się wszystko ułożyło.....dasz radę

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pt sie 24, 2007 16:13

Rozumiem, że masz problem z założeniem górnej części obudowy - wyjść jest kilka - można ściągnąć deskę, ale to dużo roboty, można zdjąć półkę nad nogami kierowcy i odkręcić kolumnę kierowniczą od nadwozia (potrzebny kluch nasadowy, chyba 17mm z długą przedłużką, lub nawet dwiema) - to już mniej roboty, można też zdjąć samą kierownicę - to jest chyba najmniej roboty i jak tak właśnie zakładałem swoją obudowę.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Awatar użytkownika
Gangst3R
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gangst3R » pt sie 24, 2007 20:41

Próbowałem zakładać przy zdjętej kierownicy i nie dałem rady, dzisiaj się jeszcze z tym posiłuję. Dzięki wszystkim.

[ Dodano: 24 Sie 2007 20:40 ]
Udało się a problem był wcale niemały. Okazało się, że miałem ugięte mocowanie kolumny kierowniczej i cała kolumna była przesunięta na prawo. Dlatego nie udało mi się wepchać tej obudowy. Odkręciłem mocowanie, wyprostowałem i obudowa weszła jak w masło. Dzięki wszystkim za pomoc.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”