Strumienica w 16V
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Strumienica w 16V
witam mam pytanie czy można zastosować strumienice w golfie 2 GTI 16V KR albo wkładke bo chciałem żeby mia sportowy odglos kupiłem końcowy tłumik sportowy ale to bardzo nic nie daje i tak mysłe czy nie sunąc pierwszego tłumika i wstawić strumienice albo wkład sportowy powietrza jeśli by ktoś mógł napisać czy bardzo głośno bedzie jak założe tą strumienice??
Łyko
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt:
pewnie ze bedzie głosniej jak usuniesz prawie wszystko , zastanów sie jednak pare razy czy warto poniewarz likwidacja pierwszego tłumika bardzo czesto wiarze sie z utrata mocy , z reszta na forum jest bardzo durzo materiału na ten temat , wystarczy poszukac . Moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem jest wymiana tylko koncowego tłumika, no ale od tego nie beda sie trzasły sasiadom szyby w oknach
G.Ł.O.Ś.N.Y
aha dzieki ale ja mam juz końcowy tłumik taki z podwójną rura cały z nierdzwwki 300zł dałem i on bardzo nie daje tam jakiegoś większego dźwięku jak bym włożył wkład sportowy powietrza to by coś było głośniej?? i np pod ten wkład zrobic dolot z rury żeby wiało zimne powietrze na ten sportowy wkład czy to nie jest konieczne?? zimne powietrze??
Łyko
chyba dowód..Łyko22 pisze:dowud
a co do wydechu...ja mam wywalony kat..a dalej mam 3 tłumiki ja w serii ... tzn pierwszy przelowtowy..drugi poprzeczny i końcowy zamiennik taki jak był w GTI czyli dwururka pod skosem...i muszę przyznać że dźwięk jest taki jak chciałem...piękny pomruk ale ben uciążliwego warkotu na wyższych obrotach... wcześniej nie miałem tylko te dwa ostatnie tłumiki i było za głośno...
aha to jak ja mam 2 orginalne tłumiki i ostatni sportowy to tak głośno nei bedzie jak zamiast katalizatora strumienice wstawie ?? a jak z mocą nie spadnie mi??
[ Dodano: 23 Sie 2007 10:17 ]
oj znaczy umnie sa 4 tłukiki ten 1 katalizator potem taka rura dłóga puźńiej tłukim ten poprzeczny tzn patelnia no i oststni i np jak bym ten katalkizaror wywalił 1 dał strumienice to czego moge sie spodziewac??
[ Dodano: 23 Sie 2007 10:17 ]
oj znaczy umnie sa 4 tłukiki ten 1 katalizator potem taka rura dłóga puźńiej tłukim ten poprzeczny tzn patelnia no i oststni i np jak bym ten katalkizaror wywalił 1 dał strumienice to czego moge sie spodziewac??
Łyko
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kolego zloty zrobienie mu zimnego dolotu jest jak najbardziej poprawnym mysleniem z twojej strony, wsadzanie strumienia po to zey bylo bardziej basowo przyprawilo mnie o zdzwienie, bo strumienie brzecza kazde dziesko to wie... jednak bardziej zdziwilo mnie to ze chcesz robic wydeh po to by buczal....do tego zadajac pytanie w dziale speed, gdzie buczenie z predkoscia i osiagami nie ma nic wspolnego poza bolem glowy po dluzszej trasie. jak chcesz bawic sie modyfikacja wydechu to go uwolnij na dwoch przelotowych wydechach z jedna rurka z tylu, to bedzie szybciej i przyjemniej jezdzic... i lekko glosniej co chcesz... inne modyfikacje wolaja o zemste w 16vŁyko22 pisze:aha dzieki ale ja mam juz końcowy tłumik taki z podwójną rura cały z nierdzwwki 300zł dałem i on bardzo nie daje tam jakiegoś większego dźwięku jak bym włożył wkład sportowy powietrza to by coś było głośniej?? i np pod ten wkład zrobic dolot z rury żeby wiało zimne powietrze na ten sportowy wkład czy to nie jest konieczne?? zimne powietrze??
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
rozumien no wsumie to na osiągach też mi zależy ale chciałem żeby troche wył i niewiem co zrobic widziałem wkład sportowy SIMONA za 90 pare zł możesz coś powiedzieć o tej firmie bo o K&N nie trzeba mówic tylko ze K&N wkład pewnie ze 300zł kosztuje i ma takie pytanie czy do wkładu też można zrobić dolot tak jak mówiłem rure deż łapacz i zamonować to w zderzaku w miejsce halohena i bezpośredni rure wsadzić w obodowe filtra i zacisną że bedzie dmuchać do obudowy odrazu ?? i mam pytaje jak z tą strumienicą jest jedni mówią że mniej mocy bedzie drudzy że wiecej co myślisz o takim czymś np http://www.allegro.pl/item228024749_str ... hael_.html
dotego bym zrobił ten dolot jak mówiłem chyba pomysł nie głupi he
[ Dodano: 23 Sie 2007 14:08 ]
tirsone, aha czyli masz 3 ostatnie orginał i zamiast katalizatora strumienice czy jakoś tak bo ja też mam 3 orginał i ten 4 przy kolektoże chce usunac bo 3 mam nowe założone miesiac temu i akurat bym miał i ten katalizator nowy znaczy strumienice i elegancko by było cały wydech nowy he potem bym sie zają filtrem i dolotem i może coś by z tego wyszło:D he
[ Dodano: 23 Sie 2007 14:10 ]
ja mam tak samo 3 ostatnie ztym ze nowy gti kosztował 370 a w innym sklepie 570 to kupiłem z nierdzewki sportowy i jest ząłożony a reszta orginał i własnie mysłe czy katalizatora nie wywalic a u ciebie bardzo głośno chodzi?? i jak z przeglądem ??
[ Dodano: 23 Sie 2007 14:17 ]
oj sory o wkład sportowy to chodzi mi SIMOTA albo AOMA czy to są dobre wkłady??
dotego bym zrobił ten dolot jak mówiłem chyba pomysł nie głupi he
[ Dodano: 23 Sie 2007 14:08 ]
tirsone, aha czyli masz 3 ostatnie orginał i zamiast katalizatora strumienice czy jakoś tak bo ja też mam 3 orginał i ten 4 przy kolektoże chce usunac bo 3 mam nowe założone miesiac temu i akurat bym miał i ten katalizator nowy znaczy strumienice i elegancko by było cały wydech nowy he potem bym sie zają filtrem i dolotem i może coś by z tego wyszło:D he
[ Dodano: 23 Sie 2007 14:10 ]
ja mam tak samo 3 ostatnie ztym ze nowy gti kosztował 370 a w innym sklepie 570 to kupiłem z nierdzewki sportowy i jest ząłożony a reszta orginał i własnie mysłe czy katalizatora nie wywalic a u ciebie bardzo głośno chodzi?? i jak z przeglądem ??
[ Dodano: 23 Sie 2007 14:17 ]
oj sory o wkład sportowy to chodzi mi SIMOTA albo AOMA czy to są dobre wkłady??
Łyko
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
ok dzieki tam w tej ruże jest taka siatka z dziurami he i puszka szersza nie niż te rury łączeniowe i to jest tłumik he podobny troche do strumienicy to jak napisze mi ktoś czy jest sęs ząłożyc strumienice do 16V KR zamiast katalizatora moze ktoś tak ma u siebie prosił bym żeby ktoś napisał coś na temat strumienicy w tym golfie
Łyko
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt: