nie odpalił !!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

NERX
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

nie odpalił !!

Post autor: NERX » śr sie 22, 2007 18:05

Dziś mi nie odpalił golf !!! rozrusznik raz zakręcił i przestał ,kontrolki sie świecą prucz ładowania oczywiście bo niebieski przewód jest zerwany .
Czy ktoś może wie jaka to przyczyna ? aku mam nowe w styczniu kupiłem Centra Future
Może ten gruby co jest przytym niebieskim został naruszony ? on idzie do alternatora a dalej to nie iwem gdzie .
POMOCY !!!!

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » śr sie 22, 2007 20:14

NERX, zerknij na najcieńszy przewód przy rozruszniku to jest przewód wzbudzający,ew posprawdzaj czy nie są luźne pozostałe

NERX
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: NERX » czw sie 23, 2007 19:29

dzisiaj scaliłem niebieski przewód i kontrolka ładowania sioe zaświeciła ,lecz aku jest dalej rozładowany (nie ma zielonego oczka na aku ,które świadczy o naładowanym aku)
Czy teraz już nie przytrafi mi sie taka sytuacja ,że nagle wszystko zgaśnie i auto nie zapali ? Dodam ,że jak narazie jeździ.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 23, 2007 20:10

Jeśli nie podładowałeś aku prostownikiem to tak szybko się nie naładuje, trzeba ładnych parę godzin pojeździć

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

NERX
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: NERX » czw sie 23, 2007 20:32

to jest samoobsługowy aku i nie można go ładowąc bo gwarancja sie pujdzie ......

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 23, 2007 20:50

NERX pisze:to jest samoobsługowy aku i nie można go ładowąc bo gwarancja sie pujdzie ....
żle to rozumiesz. Każdy aku można ładować, w końcu jak siędzi w aucie to cały czas jest ładowany
Bezobsługowość oznacza że nie musisz sprawdzać poziomu elektrolitu i dolewać wody, choiciaż i tak w większości się to robi w wypadku np "gazowania" spowodowanego nadmiernym ładowaniem.
Poza tym nikt Ci nie udowodni że ładowałeś aku prostownikiem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

NERX
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: NERX » czw sie 23, 2007 20:54

ok dzięki Pawełek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”