Strzelający szyberdach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

m3losh
Nowicjusz
Nowicjusz

Strzelający szyberdach

Post autor: m3losh » wt sie 21, 2007 15:11

No wlasnie... Forum przeczesałem calutkie i naprawde ojjj badzo wiele sie dowiedzialem na temat strzelajacego szybera.

Troche przerazily mnie motywy sciagania podsufitki itd. Ja na swoj strzelajacy szyberek posluzylem sie czyms podobnym:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 4f8b825abc

Tylko od razu wyjasnie, nie dawalem zadnego plastiku, tylko wykonalem cos podobnego co autor zdjecia z taka gumą. Z tym ze bardziej moja gume uzylem jako bardzo twarda nawiercilem w niej otwor aby elegancko to weszlo :) No i przestal strzelac :okej:

Pytanie za 100 pkt. czy to juz powod do braku obawy o szyber a dokladnie o polamanie prowadnic ? Strzelac przestalo, chodzi bardzo cichutko :)

Jezeli ciagne od nowa walkowany temat to sorry, ale moze ktos nowy ma ten sam problem, jezeli moderator uzna za katowanie tematu to prosze go usunac :)

Outi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Outi » wt sie 21, 2007 15:26

ja zauwazylem to samo w swoim mk3. Normlanie jakby mialo sie cos urwac jak chce otwrzyc szyber do tylu. Do gory tego nie ma. ale myslalem ze cos rozwalone jest, ale chyba to normlane w golfach. Ale to jest strzal jakby miala zaraz szyba wypasc. I tylko na poczatku jak zaczyna sie otwierac. Czy mowie o tym samym ??:)

m3losh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: m3losh » wt sie 21, 2007 15:30

Tak, przy otwieraniu masz trzask. Radze albo przestac go w chwili obecnej otwierac albo zastosowac to co ja zrobilem :) Pomoze, tzn od strony technicznej mam nadzieje ze pomoglo, napewno mi juz nie strzela :bajer: Dlatego sam pytam, czy taka zwykla prosta naprawa daje mi juz bezpieczne otwieranie :)

Z tego co zauwazylem zanim dalem porzadna TWARDĄ duza gumke, na jej miejscu byla taka gumeczka miniaturka (taka okragla), nie wiem moze z czasem po prostu sie wyrabia. Zacznie znowu strzelac (oby nie) to zmienie na inna :)

Outi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Outi » wt sie 21, 2007 15:39

no przydalaby sie rada co z tym zrobic. A moge prosic o link do tematu gdzie szczegolowo jest opisane co gdzie wsadzic ?:) bo moze tez tak zrobie zanim przestanie mi dzialac i czy to jest bezpieczne :)

[ Dodano: 21 Sie 2007 15:44 ]
m3losh chyba ze to faktycznie jest takie proste jak na zdjeciu ktore wkleiles, kawalek plastiku zeby bylo rowno hehe :) i po sprawie

m3losh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: m3losh » wt sie 21, 2007 16:17

Przeczytaj uwaznie, nie dawalem zadnego plastiku :) Dalem kawalek porzadnej twardej gumki w ktorej zrobilem otwor. Pomoglo.

Co do linkow:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... c0#1319164
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112176&start=0

Jak bys bardzo chcial zrobie swoja fote na przykladzie mojego szybera, i dokladnie postaram sie opisac o co biega. Tzn mi o tyle linki z forum nic nie daly ze dokladnie nie wiedzialem o ktorej czesci jest mowa w szyberku. Dlatego zrobil bym Ci fote z gory szybera, pozniej od srodka i o ktory to motyw chodzi :)

Outi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Outi » wt sie 21, 2007 17:14

bede bardzo wdzieczny, bo tak naprawde jestem zielony :) w tym temacie, nie chce zepsuc, pogorszyc a otwrzyc czasami fajnie szyberek :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”