VR6 Bardzo dymi na niebiesko po myciu silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VR6 Bardzo dymi na niebiesko po myciu silnika
..
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2008 20:45 przez jabolo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
hahaha...to już kolejna rada majstra, która uwaliła silnik. Tak tylko spytam - czy zauważyliście że jest bardzo dużo mechaników, którzy nie mają pojęcia o podstawach ekspluatacji i naprawach auta??
Gorzej jak powstało mikropęknięcie na głowicy. Kiedy spryskałeś doszło do gwałtownego schłodzenia ale metal mógł nie byc do konca wystudzony. Przestudzenie auta po kilku dniach doprowadziło do rozszczelnienia.
Gorzej jak powstało mikropęknięcie na głowicy. Kiedy spryskałeś doszło do gwałtownego schłodzenia ale metal mógł nie byc do konca wystudzony. Przestudzenie auta po kilku dniach doprowadziło do rozszczelnienia.
Ostatnio zmieniony pn sie 20, 2007 23:03 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
niech kolega pojezdzi ale z jakas buteleczka oleju na dolewke... bo ze go bedzie ubywac to raczej pewne.orneciak pisze:przejedz się nim trochę i zobacz jak sie auto sprawuje. Wtedy będzie lepiej zdiagnozować usterke. W sumie to na 100 % nie wiadomo jak nim przejechałeś raptem 10 km. Pojeżdzij i zobaczymy
tzn ze potrzebny jest dobry mechanik, a nie majster spec ktory kaze lac zimna wode na cieply silnik, i ci powie jakie masz straty jak juz ja zdejmie. pozdrjabolo pisze:ktos tu pisze ze głowica do góry..co mam przez to rozumiec?
popieram, jeśli już trzeba by było głowicę zdejmować to lepiej żeby żaden "podwórkowy grzebalec" tam rąk nie pchałgOOzOl pisze:tzn ze potrzebny jest dobry mechanik, a nie majster spec ktory kaze lac zimna wode na cieply silnik, i ci powie jakie masz straty jak juz ja zdejmie. pozdr
jak gubi iskrę i nie zawsze pali na któryś gar to też może na niebiesko kopcićJacenty85 pisze:a tak z ciekawości - co ma woda w rozdzielaczu do niebieskich kłębów dymu - nie widzę logicznego związku
Ostatnio zmieniony wt sie 21, 2007 01:02 przez zico, łącznie zmieniany 1 raz.