Obieg zamknięty nie działa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
slonik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Obieg zamknięty nie działa

Post autor: slonik » pn sie 20, 2007 13:32

Witam!
Dzisiaj u kolegi w goflie iv 2002 sdi próbowaliśmy zlokalizować przyczynę braku działania obiegu zamkniętego. Po wyjęciu filtra pyłkowego, widać, że klapka nie podnosi się. Przycisk nie zmienia podświetlenia po wciśnięciu ( a klika). Obieg ustawiany w różnych pozycjach i nie działa...
Wyczytałem, że nie działa w przypadku nastawienia na szybę - to można pominąć, co do bezpieczników w książce nie widzimy nic na temat obiegu :(
W passacie gdzieś był silniczek odpowiedzialny za podciśnienie czy jakoś tak..jak jest w golfie? Co to może być i gdzie tego szukać?
Pozdrawiam!

greg

Post autor: greg » pn sie 20, 2007 15:40

slonik pisze:W passacie gdzieś był silniczek odpowiedzialny za podciśnienie czy jakoś tak..jak jest w golfie?
nie ma podciśnienia. Jeśli nie wypięła się kostka na silnuiczku ani po drodze do włącznika to trzeba by sprawdzić sam silniczek a następnie przycisk.

Awatar użytkownika
slonik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: slonik » pn sie 20, 2007 15:46

greg pisze:
slonik pisze:W passacie gdzieś był silniczek odpowiedzialny za podciśnienie czy jakoś tak..jak jest w golfie?
nie ma podciśnienia. Jeśli nie wypięła się kostka na silnuiczku ani po drodze do włącznika to trzeba by sprawdzić sam silniczek a następnie przycisk.
Dzieki za odpowiedź, w którym miejscu szukać silniczka?
Pozdrawiam!

greg

Post autor: greg » pn sie 20, 2007 16:12

odkręcasz schowek, wyjmujesz go i on jest na prawo od wentylatora - równolegle do słupka. Połaczony jest wiązką z włacznikiem (3 kabelki - jedne masa i dwa od napięcia), a włacznik dostaje dodatkow jeszcze 2 kablki - podswietlenie i napięcie.
wszystko masz na fotkach
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
slonik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: slonik » pn sie 20, 2007 16:22

Dzieki za informacje, przekaże je dzisiaj koledze.
Pozdrawiam!

[ Dodano: 22 Sty 2008 17:51 ]
Udalo mi sie dostać, wytargałem wtyczke przeczyściłem, ale dalej nie działa :(((
Patrzyłem pod filtrem pyłkowym - klapka sie nie rusza, przycisk nie zmienia podświetlenia.
Gdzie szukać dalej?? Przycisk?? Jak rozebrać ten plastik z nawiewów ? :(((
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”