[all VW] Zegary UV
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
siemnako wielbiciele VW przeczytalem ten temta i stwierdzilem jedno....biore sie za tuning zegarow. Tylko mam pytanie jak podswietlic zegary zeby tylko i wylacznie swiecily sie same cyferki i kreseczki a tlo zeby bylo nie oswietlone?? W poradach znalazlem ze trzeba dawac diody od spodu ale do tego bym musial zdjac oryginalana tarcze co jest na zegarach( ta z aluminiuum) i zamiast niej nakleic jakas z papieru tak?? bo te z uv tez sa ladne ale swieca sie cale a ja chce tylko cyferki:P Pozdrawiam
widze ze temat mi sie ładnie rozrósł
odpowieadam koledze
cyfery i paseczki - wycinasz i naklejasz na oryginał z papieru i oświetlasz neonówą UV i dziekuje
a dioda wali skupionym światłem przez soczewke wiec musi świecić punktowo....
neon się żarzy
odpowieadam koledze
cyfery i paseczki - wycinasz i naklejasz na oryginał z papieru i oświetlasz neonówą UV i dziekuje
to jest tak jak sie szuka tańszych rozwiązań u mnei nie było żadnej poświatyzrobilem sobie ostatnio zegary na ledach uv, czy u was tez jest tak bardzo widoczna fioletowa poswiata, moze na katodzie jest mniejsza?
a dioda wali skupionym światłem przez soczewke wiec musi świecić punktowo....
neon się żarzy
Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2007 23:05 przez BORGU, łącznie zmieniany 1 raz.
"Piszczała" [*]
- flgmnft
- Mały gagatek
- Kontakt:
Chlopaki to ja sie tez pochwale pare dni temu zrobilem sobie takie cus. W golfkie mk1 podswietlone zimna katoda. Malowane lakierem UV. Tylko zadne zdjecie tego nie pokaze jak wyglada to na zywo.
Ale nie powiem troche pracy trzeba w to wlozyc. Ale te drobne kropki to kurz na szybie, troche sie zezloscilem jak to zobaczylem.
Ale nie powiem troche pracy trzeba w to wlozyc. Ale te drobne kropki to kurz na szybie, troche sie zezloscilem jak to zobaczylem.
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2007 11:43 przez flgmnft, łącznie zmieniany 1 raz.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale cyferki naklejales czy one sa po prostu pomalowane lakierem UV??flgmnft pisze:Malowane lakierem UV.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- piotrpotrzebny
- Użytkownik
- Kontakt: