dziwny dźwięk podczas przyśpieszania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwny dźwięk podczas przyśpieszania
witam
mam golfa 1,9 tdi 110 KM, podczas przyspieszania slysze bardzo dziwny dźwiek ktory trudno opisac. jakby taki metaliczny szum wydobywajacy sie z lewej strony. czy moze to byc łozysko?? czy jakas grubsza akcja.
jadac ze stala predkoscia nic sie nie dzieje, nie odczuwam zadnego spadku mocy tylko ten dzwiek. najintensywniejszy przy wzroscie obrotow z od 1700 do 2500. Dzieki z gory za info czy mozna samemu jakos to sprawdzic czy jestem skazany na jakiegos specjaliste??
mam golfa 1,9 tdi 110 KM, podczas przyspieszania slysze bardzo dziwny dźwiek ktory trudno opisac. jakby taki metaliczny szum wydobywajacy sie z lewej strony. czy moze to byc łozysko?? czy jakas grubsza akcja.
jadac ze stala predkoscia nic sie nie dzieje, nie odczuwam zadnego spadku mocy tylko ten dzwiek. najintensywniejszy przy wzroscie obrotow z od 1700 do 2500. Dzieki z gory za info czy mozna samemu jakos to sprawdzic czy jestem skazany na jakiegos specjaliste??
marcin
nie wiem
dziwne ze to sie dzieje tylko podczas jazdy czyli tak jakby ten dzwiek wydobywal sie z kółPrzemo440 pisze:moze masz nieszczelnosc koło ic ??
marcin
nieszczelność w dolocie =batory i gwizdaniekeszenem pisze:Przemo440 napisał/a:
moze masz nieszczelnosc koło ic ??
dziwne ze to sie dzieje tylko podczas jazdy czyli tak jakby ten dzwiek wydobywal sie z kół
jesteś pewien , że z kółkeszenem pisze:dzwiek wydobywal sie z kół
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2007 22:47 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
jesteś pewien , że z kółkeszenem pisze:dzwiek wydobywal sie z kół
nie mam pewnosci ale skoro jak dodam gazu na jałowym nic niepokojącego nie słychac. dźwiek jest taki jakby alu felga o cos ocierała ale nie ma takiej mozliwosci bo to tylko w momencie dodawania gazu. chyba musze wjechac na kanal i sobie go obejrzec od spodu dzieki za pomoc ide spac z problemem
marcin
Jeżeli byłoby to coś w kole to hałasowałoby cały czas , czy przyspieszając , czy jadąc na luzie[/quote]
pojezdzilem troszke wiecej i osluchalem ze wszystkich stron pojawila sie dodatkowa ciekawa rzecz:
gdy silnik osiagnie ponad 2600 dzwiek jest maksymalny jakby wiatrak obracajacy sie od silnego podmuchu a chwile pozniej tak jakby ktos spuscił powietrze z opony "psyt". na luzie tez slychac ale slabiej. moze ktos mial cos takiego??
w piatek jade do fachowca.
pojezdzilem troszke wiecej i osluchalem ze wszystkich stron pojawila sie dodatkowa ciekawa rzecz:
gdy silnik osiagnie ponad 2600 dzwiek jest maksymalny jakby wiatrak obracajacy sie od silnego podmuchu a chwile pozniej tak jakby ktos spuscił powietrze z opony "psyt". na luzie tez slychac ale slabiej. moze ktos mial cos takiego??
w piatek jade do fachowca.
marcin