Gdzie jest ujście klimy!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- g-o-q
- Mały gagatek
Gdzie jest ujście klimy!
Witam,
Gdzie powinien być ten wężyk, z którego kapie skroplona woda z układu. nie mogę tego zlokalizować. Dodam, że nic mi tez nie cieknie jak samochód stoi w miejscu z włączoną klimą. Obawiam się, że jest zatkany czy coś.
[ Dodano: 27 Cze 2007 22:46 ]
przypominam się, bo coś cienko z odpowiedziami. wiem, że nie powinienem ponaglać, ale jutro będę miał net ale tylko z modemu, więc pewnie nawet nie bedzie mi się chciało kompa włączać.
Gdzie powinien być ten wężyk, z którego kapie skroplona woda z układu. nie mogę tego zlokalizować. Dodam, że nic mi tez nie cieknie jak samochód stoi w miejscu z włączoną klimą. Obawiam się, że jest zatkany czy coś.
[ Dodano: 27 Cze 2007 22:46 ]
przypominam się, bo coś cienko z odpowiedziami. wiem, że nie powinienem ponaglać, ale jutro będę miał net ale tylko z modemu, więc pewnie nawet nie bedzie mi się chciało kompa włączać.
ja w ten sposób odgrzybiam klimę, jednak robie to nie podczas pracującej dmuchawy na maxa a w połowie i psikając delikatnie czynnikiem co chwile zmieniam kierunek nadmuchu, to na nogi to na klatę to na szybę ,nie w automacie. Robiłem tak w passku efekt gwarantowany ... i teraz po sezonie będę robił tak w golfikuindyczes pisze:est sens wyjąć filtr kabinowy i na pracującej klimie na maxa psikać w wentylator.Powinien zaciągnąc środek na parownik,jeśli sie mylę,to mnie poprawcie.
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
ja po zastosowaniu tego środka z allegro nie zauważyłem różnicy po odgrzybianiu, chyba pozostaje tylko konkretny warsztat, tak jest w moim przypadkuRemigiusz78 pisze:Ja polecam środek Wurth, podawany poprzez kratki nawiewowe na środkowej konsoli. Najlepeij kupiony na allegro. Jeszcze się nie zdarzyło, aby po zastosowaniu coś było nie tak. Więc - Polecam!
pozdro
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
Fakt, psikaniem w kratki to możesz odświerzyć co nieco. Jak zastosujesz się do instrukcji Wurth'a to poczujesz efekty. Oczywiście używając długiego rozpylacza dołączanego w zestawie.
Ciekawe, skoro u mnie, po zastosowaniu środka, problem smrodku zniknoł, to albo masz zapchany osuszacz, albo nieprawidłowo rozpyliłeś środek Wurth.
Ciekawe, skoro u mnie, po zastosowaniu środka, problem smrodku zniknoł, to albo masz zapchany osuszacz, albo nieprawidłowo rozpyliłeś środek Wurth.
Reballing układów BGA!
Naprawy konsol XBOX, PS3, laptopów oraz wszelkich urządzeń z układami BGA!
Naprawy konsol XBOX, PS3, laptopów oraz wszelkich urządzeń z układami BGA!
Witam, moja klima znalazła sobie ujście wody do kabiny, w parny dzień jak dzisiaj wycieraczka pasażera robi się cała mokra, ale dodatkowo *#cenzura#* od tego że klima cieknie, w kabinie non stop panuje dość wilgotne powietrzne, szyby nie parują, ale mam wrażenie że jest jakiś problem z osuszaniem powietrza. Dodatkowo dzisiaj jakąć wyłączyłem klimę a następnie po 2 minutach włączyłem ponownie i miałem efekt jakbym miał zamontowany naliżacz powietrza a nie klimę , z kratek przez 5 sekund leciała para i potem przestało. Generalnie to auto ponad rok jeździło bez klimy(takie je kupiłem), naprawiłem i odgrzybiłem ją jakieś dwa miechu temu, ale po wyłaczeniu zalatuje z niej drażniącym, stęchłym powietrzem Poradzcie czy pierwsza dolegliwość wskazuje na problem z osuszaczem? Jak dobrze odgrzybić klimę po dość długi okresie jej nie funkcjonowania? Pozdro
wymontować pudło, na stół i do dziełasubt pisze:Jak dobrze odgrzybić klimę po dość długi okresie jej nie funkcjonowania?
na 100% masz zapchany odpływ z pudła, który powinien odprowadzać skropliny na zewnątrz auta. Najlepiej w tym przypadku wyjąć pudło i tak jak wyżej już napisałem
trzeba jak najszybciej odblokować przepływ bo możesz się nabawić astmy, w tej chwili podczas włączonego nawiewu wdychasz wszystkie świństwa jakie tylko możliwe
Pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
rozumiem że trzeba rozbebeszyć schowek i nastepnie wyjąć wiatrak tj pudło? czy coś jeszcze oprócz schowka i elementów wokół niego będę musiał dekontować i czy to wiąże się z tym że będę musiał ponownie nabijać klimę, czy po prostu wyjąć element plastikowy, przeczyścić i zamontować ponownie?jjacekkx pisze:wymontować pudło, na stół i do dzieła