wolno schodzi z obrotow na ssaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

wolno schodzi z obrotow na ssaniu

Post autor: falla_x » ndz sie 19, 2007 04:37

witam mam pytanie bo nie jestem pewien czy tak powinno byc mianowicie gdy silnik jest zimy i chodzi na ssaniu ma okolo 1100 obrotow i bardzo dlugo trwa zeby zszedl do 900 dlugo to znaczy do puki temperatura plunu nie wejdzie na 2 kreske a do tego czasu np. przy przyspieszaniu i zmianie na drugi biek nasdtepuje takie dluzsze podtrzymanie wysokich obrotow nie ma takiego plynnego zejscia do normalnego stanu tylko wciskam sprzeglo silnik lekko wyje i bardzo wolno schodzi na nizsze obroty, jak sie troche rozgrzeje czyli jest juz okolo 2 kreski rozgrzany wszystko wraca do normy i ma 900 obrotow przy zmianie biegow te obroty plynnie schodza w doll "nie wieszaja sie " czy tak ma byc ? u kolego w seacie cordoba silnik niesamowicie szybko zchodzi z ssania do 900 obroto doslonei odpala na zimnym po nocy rusza chila moment i juz ma 900 tak samo jest u ojca w passacie czy cos jest u mnie nie tak czy mk3 tak maja ? ewentlanie co mozna sprawdzic ?

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

Awatar użytkownika
andrew19_86
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: andrew19_86 » ndz sie 19, 2007 09:59

tak powinno być,silnik musi mieć "swoją" temperaturę,żeby zejść ze ssania...ciesz się golfikiem,a nie szukasz na siłę problemów,pamiętaj,że każdy silnik inaczej się nagrzewa,raz szybciej,raz wolniej...

:los2: Nocne Mary Squad :los2:
:satan: Tata NM synka :satan:

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » ndz sie 19, 2007 11:45

falla_x, umnie jest tak samo jak u Ciebie więc nie masz co się martwić

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”