skrzynia biegów (szum)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skrzynia biegów (szum)
Witam
Prz prędkości powyrzej 30Km/h szumi mi skrzynia biegów Z początku myślałem że to łożysko któregoś z kół. Wymieniłem obydwa Okazało się że to najgorszy wariant skrzynia biegów Co robić?
Prz prędkości powyrzej 30Km/h szumi mi skrzynia biegów Z początku myślałem że to łożysko któregoś z kół. Wymieniłem obydwa Okazało się że to najgorszy wariant skrzynia biegów Co robić?
Martin Krain
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ale sprecyzuj temat jesli mozesz! Co to znaczy ze wyje Ci skrzynia powyzej 30km/h?? Czy sprawa dotyczy kazdego biegu czy tylko ktoregos?? I czy wycie sie nasila wraz z wzrostem obrotow czy jest niezalezne? Jesli tak samo jest bez wzgledu na obroty to to moim zdaniem raczej nie skrzynia!
POZDRAWIAM!!
POZDRAWIAM!!
Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2007 00:28 przez HUBERT GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Któreś łożysko w szkyni za malo info
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
skrzynia biegów (szum)
szum ten pojawia się przy prędkości pow. 30 na godzinę jest ciągle ten sam nie narasta w zależności od biegu i prędkości przy rozsprzęgleniu(na luzie) nadal jest
Martin Krain
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie wiem jak bym obstawiał albo na luz na głownej choince albo na łożysku od choinki ja specem nie jestem ale z tego co wiem jeżeleli na luzie to słychać ale jezeli ciganiesz na biegu i to slychac już nie jest dobrze sprawdz poziom oleju w szkrzyni wchodzi 1.8 L polecam elf trans B lub EP 80w90 Tylko taki Chociarz ja bym w twoim przypadku jeżeli masz zamiar wymieniać jakiś czas skrzynie zalał bym hipolem powinno byc ciszej bo jest gesty
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
grandilodz jezeli chodzi o scislosc to w MK3 do skrzyni wchodzi 2L lub 3.1L oleju w zaleznosci od typu skrzyni, a olej powinno sie lac pelen syntetyk 75W90 klasy GL4 lub GL5 ale tylko jesli jest napisne ze spelnia rowniez normy klasy GL4.
Co do samego szumienia to tez przyjrzalybm sie lozyskom tylnych kol.
Co do samego szumienia to tez przyjrzalybm sie lozyskom tylnych kol.
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
skrzynia biegów (szum)
witam wymieniłem łożyska w tyle i nadal jest szum co jeszcze może szumić jak nie skszynia?
Martin Krain
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
skrzynia biegów (szum)
Witam
podniosłem auto okazało się że opony tak wyją szum ewidentnie wskazywał na łożyska bądz skrzynię a tu taka błachostka dzięki za pomoc
pozdro
podniosłem auto okazało się że opony tak wyją szum ewidentnie wskazywał na łożyska bądz skrzynię a tu taka błachostka dzięki za pomoc
pozdro
Martin Krain