aha czyli ciegnem musze krecic....?? Tylko jak wyjac ta cholerna zawleczke:| bo nie mam pojecia ;/u ciebie jest ciegno
Regeneracja Turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
dlatego kupiles wlasnie mbc. moze rzeczywiscie twoje turbo cos nie domaga. w jakim stanie sa lopatki? wirnik obraca sie przy dotyku palcem?gniochu pisze:aha czyli ciegnem musze krecic....?? Tylko jak wyjac ta cholerna zawleczke:| bo nie mam pojecia ;/u ciebie jest ciegno
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Tomcio Każdy wałek, który jest źle wyważony ma środek ciężkości położony poza jego wzdłużną osią symetrii, taki wałek ciężej się rozkręca niż wyważony, bo spaliny muszą wprawić w ruch ciało o większej masie, bo przemiesciła sięona z punktu podparcia (osi wirnika). Jeśli nie rozumiesz o co chodzi, to polecam takie doświadczenie, weź dowolny wentylator i obciąż jego jedną łopatkę. Czy musisz użyć większej siły aby teraz go rozkręcić?
Dla porównania przerzuć obciążenie na środek wiatraka.
Dla porównania przerzuć obciążenie na środek wiatraka.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
jakby nie byl wywazony to by sie rozpie******* w drobny mak! to nie jest kolo od roweru, wirnik kreci sie baaaardzo szybko
[ Dodano: Sob Sie 18, 2007 9:21 am ]
[ Dodano: Sob Sie 18, 2007 9:21 am ]
jesli wg jest zaciety to mbc moze nie pomocdlatego kupiles wlasnie mbc.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
mnie sie wydaje że skoro MBC oszukuje WG, żeby dał więcej powietrza to w przypadku max odkręcenie MBC przy źle wygegulowanym albo zapieczonym WG ch....olere da. jeżeli sie myle poprawcie mnie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...