nadal mam drgania kierownicy oraz podczas hamowania.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nadal mam drgania kierownicy oraz podczas hamowania.
Witajcie, mam problem i nie wiem co juz zrobic z tym fantem. Za cholere nie wiem co jest. A wiec mam drgania kierownicy lewo-prawo podczas predkosci okolo 100 km/h oraz podczas hamowania sa wieksze. Wykreylem ze piasta miala bicie wiec wymienilem wraz z lozyskiem i jest jakby lepiej. Ale jak tylko depne lekko na hamulec to drzy kierownica. Klocki sa ok, tarcze grube, nawet wrzucalem na tkarke zeby tokarz przetoczyl (choc wiem ze tego sie nie robi), powiedzial ze bicia nie maja. Kola wywazone i tez ok. Co moze byc tego pzyczyna, bo juz nie wiem. Dzieki
tarcze jak biją to tylko kiedy hamujesz, poasty i łożysko nie mają znaczenia nawet jak je słychać. problem tkwi w wyważeniu koła lub opona ma pękniętą siatkę, opony potrafię płatać takie figle że coś.
do pewności załóż inne koła na przód
co wy na to?
do pewności załóż inne koła na przód
co wy na to?
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2007 21:53 przez lw, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry ale nie będę się w tym momencie z tobą kłucił bo i tak wiesz swoje. Jak masz za duży luz na łożysku to siłą rzeczy bedzie bicie. Poczytaj książkę serwisową nawet tam pisze.
P.S. Jak bym teog nei przerabiał u siebie to bym siedział cicho.
P.S. Jak bym teog nei przerabiał u siebie to bym siedział cicho.
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2007 22:34 przez Gangst3R, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja też miałem tak samo jak kupiłem gofra okazało się że mam nalewki UWAGA
Od takich drgań odkręciły mi się śruby mocujące maskę i przy 130 km/h otworzyła mi się maska to wina opon proponomwał bym przełożyć tylne na przód i zobaczyc
Od takich drgań odkręciły mi się śruby mocujące maskę i przy 130 km/h otworzyła mi się maska to wina opon proponomwał bym przełożyć tylne na przód i zobaczyc
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
jeżęli tarcze są ok, to napewno są to felgi albo opony, ale do tego potrzebny jest narade dobry warsztat z wywarzarką, miałęm to u siebie w dówch warsztatach mi robi i dalej trzęsło ale jak poejchałęm do fachowego warsztatu gdzie kasują to problmu usuneli w 20 minut
pozdrawiam
pozdrawiam
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
lub problemy z zawieszeniem poduszki i dboje itp.ja bym stawiał na zawieszenie! lub np. opony, źle wyważone felgi itp.kulon-x pisze:jeżęli tarcze są ok, to napewno są to felgi albo opony, ale do tego potrzebny jest narade dobry warsztat z wywarzarką, miałęm to u siebie w dówch warsztatach mi robi i dalej trzęsło ale jak poejchałęm do fachowego warsztatu gdzie kasują to problmu usuneli w 20 minut
pozdrawiam
nigdy nie mów nigdy:)