Od trzech dni nie pali na gazie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

piter_golf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Od trzech dni nie pali na gazie

Post autor: piter_golf » czw sie 16, 2007 12:47

Witam. Mam problem z moim golfikiem 1.8 GU a właściwie z LPG. Otóż od trzech dni ni stąd ni zowąd nie zapala mi na LPG czy ciepły (po 10 minutach stania po długiej jeździe) czy zimny. A wcześniej wszystko było ok. Nawet po nocy odpalał na LPG i ładnie śmigał. Co może być przyczynną

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 16, 2007 13:00

Nie piszesz czy dobrze pali na LPG po normalnym przejściu z benzyny. Masz tam ssanie gazowe? Czyli dodatkowy przycisk do puszczania gazuw większej dawce przy zapalniu? Mo ze to się zepsuło.
Najpewniej kwetia regulacji, ciężko znaleźć zwłaszcza przy starszym parowniku takie ustawienie żeby dobrze chodził na ciepłym i dobrze zapalł na gazie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

piter_golf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: piter_golf » czw sie 16, 2007 13:07

Po przejściu z benzyny na LPG chodzi rewelacyjnie. Ma kopa, spalanie też bardzo dobre. przycisku nie mam ale wcześniej chodziś fantastycznie. instalacje mam dwa lata i wcześniej nie było problemów. na upartego nawet zimą zapalał na LPG (chociaż w zimne dni odpalam na benzynie). A teraz nawet w ciepłe letnie dni i noce nie odpala. nawet po pół godzinnym postoju po długiej jeździe nie idzie odpalić.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”