Chłodnica oleju - gdzie to podłączyć i jaką?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Chłodnica oleju - gdzie to podłączyć i jaką?
Pytanie jak podłączyć chłodnice oleju tak zeby ten olej chłodziła a zeby niebyło spadków ciśnienia (jaka chłodnice? czy są dedykowane do niektórych modeli czy tzreba z zcegoś innego brać?)). Drugą sprawą jest jak to wszystko połączyć zeby to sie imało razem z kompresorem G60 (G60 w 16v narazie marzenie)?
Czy da rade podłaczyć chłodnice oleju i smarowanie g60 na przystawce od filtra oleju?
Narazie rozważania na temat modów w silniku KR ale niedługo plan moze wjesc w zycie wiec pytam zebym potem sie zabardzo niezdziwił.
Jak ktos ma to poprosze fotki G60 z wezykami smarowania i jak to popdłaczane i tak samo fotki z chłodnicą oleju.
Za fachową porade oczywiście punkciki.
Czy da rade podłaczyć chłodnice oleju i smarowanie g60 na przystawce od filtra oleju?
Narazie rozważania na temat modów w silniku KR ale niedługo plan moze wjesc w zycie wiec pytam zebym potem sie zabardzo niezdziwił.
Jak ktos ma to poprosze fotki G60 z wezykami smarowania i jak to popdłaczane i tak samo fotki z chłodnicą oleju.
Za fachową porade oczywiście punkciki.
chłodnica z MK1 GTi - ja mam takowa i zajebscie chłodzi:) podjedz kiedsy we wtorek na spot to zobaczysz u mnie:) a montarz to banał - jak masz wszystkie 3 elementy to tylko jedno zdejmujesz, zakladasz drugie, robisz mocowanie na chłodnice i jazda:)
"...ludzie zapominają o czymś takim jak pasja to ona nie pozwala mi powiedziec basta..."
też mam chłodnicę z mkI ale nie mam tej przystawki z wejściami na przewody.. Ale ja mam taki plan że jak uzbieram trochę kasy to kupię termostat np. firmy Racimex i dam go zamiast tej chłodniczki oleju jaką fabrycznie mają 16v... nie widziałem jeszcze takiego patentu ale myślę że powinno być ok...DroopS pisze:chłodnica z MK1 GTi - ja mam takowa i zajebscie chłodzi:) podjedz kiedsy we wtorek na spot to zobaczysz u mnie:) a montarz to banał - jak masz wszystkie 3 elementy to tylko jedno zdejmujesz, zakladasz drugie, robisz mocowanie na chłodnice i jazda:)
A w PG z G60 niema czasem takiej przystawki filtra oleju? Bo jak sie niemyle to tam powinno wychodzić smarowanie na łożyska kompresora... (poprawcie jak sie myle)
[ Dodano: Sro 15 Sie, 2007 ]
[ Dodano: Sro 15 Sie, 2007 ]
te dwa węże to chyba do chłodzenia wodą... a kolejne dwa wyjscia jakby właśnie na chłodnice.tirsone pisze:a czy tu przypadkiem nie ma takie właśnie mocowania?
Allegro