Pytanko dotyczące kabli wysokiego napięcia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Pytanko dotyczące kabli wysokiego napięcia
a mianowicie tak jak w temacie, czy ściągniecie z nich tych metalowych osłon(nie wiem jak to sie fachowo zwie ),które nakłada sie na swiece daje jakis efekt?
Jeden koleś poradził mi aby sciągnąć i załozyc bez i że bedzie lepsza iskra.Ale ja juz sam nie wiem co mam o tym myśleć, skoro takie produkują to po kiego to ściągać.
Jeden koleś poradził mi aby sciągnąć i załozyc bez i że bedzie lepsza iskra.Ale ja juz sam nie wiem co mam o tym myśleć, skoro takie produkują to po kiego to ściągać.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Prosiłbym najpierw dobrze sie zastanowić a nie pisac bzdur, jak metalowa częśc moze chronić przed przebiciem prądu a po drugie to własnie jak jest przebicie na kablach to wtedy sciągnięcie tych metalowych częsci umożliwia jescze w miare normalna prace kabli na jakiś okres.Sylvo23 pisze:CO ZA BZDURY Z TYM SCIAGANIEM , PRZECIERZ TO JEST POTO ZAŁOZONE ZEBY PRZEBICIA Z GŁOWICA NIE BYŁO, ODRADZA ZDECYDOWANIE