Pytanko dotyczące kabli wysokiego napięcia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dioob
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Pytanko dotyczące kabli wysokiego napięcia

Post autor: dioob » pn maja 30, 2005 16:19

a mianowicie tak jak w temacie, czy ściągniecie z nich tych metalowych osłon(nie wiem jak to sie fachowo zwie ),które nakłada sie na swiece daje jakis efekt?
Jeden koleś poradził mi aby sciągnąć i załozyc bez i że bedzie lepsza iskra.Ale ja juz sam nie wiem co mam o tym myśleć, skoro takie produkują to po kiego to ściągać.

Sylvo23

Post autor: Sylvo23 » pn maja 30, 2005 17:53

CO ZA BZDURY Z TYM SCIAGANIEM , PRZECIERZ TO JEST POTO ZAŁOZONE ZEBY PRZEBICIA Z GŁOWICA NIE BYŁO, ODRADZA ZDECYDOWANIE

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pkirylcz » pn maja 30, 2005 19:21

To jest przeciez izolacja.
Moze sie nabijal, tak jak kumpel mowi zebym sobie szmate do kolektora ssacego wsadzil, zeby zassalo i przeczyscilo wszystko :)

Pozdrawiam,
Piotrek

RChlodny
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: RChlodny » wt maja 31, 2005 08:37

Te metalowe osłony przy świecach to ekrany które mają zberać zakłócenia. Nie jest to żadna izolacja metal nie jest izolatorem. Przy starych przewodach i świecach mogą powodowaś przebicia tak samo jak ekran na kopułce przerywacza.

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » wt maja 31, 2005 10:07

pkirylcz pisze:To jest przeciez izolacja.
Moze sie nabijal, tak jak kumpel mowi zebym sobie szmate do kolektora ssacego wsadzil, zeby zassalo i przeczyscilo wszystko :)
hahaha dobre, dobre, ale sie usmiałem :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pkirylcz » wt maja 31, 2005 13:09

RChlodny pisze:Te metalowe osłony przy świecach to ekrany które mają zberać zakłócenia. Nie jest to żadna izolacja metal nie jest izolatorem. Przy starych przewodach i świecach mogą powodowaś przebicia tak samo jak ekran na kopułce przerywacza.
Nie doczytalem. Fakt. Pomylka.

Pozdrawiam,
Piotrek

dioob
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dioob » wt maja 31, 2005 15:28

Sylvo23 pisze:CO ZA BZDURY Z TYM SCIAGANIEM , PRZECIERZ TO JEST POTO ZAŁOZONE ZEBY PRZEBICIA Z GŁOWICA NIE BYŁO, ODRADZA ZDECYDOWANIE
Prosiłbym najpierw dobrze sie zastanowić a nie pisac bzdur, jak metalowa częśc moze chronić przed przebiciem prądu a po drugie to własnie jak jest przebicie na kablach to wtedy sciągnięcie tych metalowych częsci umożliwia jescze w miare normalna prace kabli na jakiś okres.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”