Witam, mam dwa problemy z autem --> mk4 1998 benzyna 1,4 16v
1. Po odpaleniu (pierwszy raz danego dnia, bądź po dłuższym postoju) silnik buja, co jest odczuwalne w kabinie i słychać go jak diesla --> po ok 1 minucie silnik pracuje cicho i spokojnie. Czy tak ma być?
2. Posty o tym że silnik gaśnie w czasie jazdy już przeglądałem, ale większość jest o mk3:(
Silnik gasnie w czasie jazdy, niezaleznie od warunków atm. i stylu jazdy.
-Na początku gasł przy niskich obrotach, zmieniłem filtr paliwa i.....teraz gaśnie na wysokich obrotach (Jadę sobie zawrotną prędkością 70km/godz...i..zgasł.
-Nie mam problemu z odpaleniem. Po prostu czekam aż zgasną kontrolki, pompka i odpalam (nawet w czasie jazdy jak zgaśnie to go wrzucam na luz i odpalam --> jadę dalej)
W A Ż N E ! ! !
- Problem nie pojawia się gdy załatwiam jakieś tam sprawy w miescie, tylko na trasie (albo jak z niej wracam), czyli jak przejadę ok 100km, to moge się spodziewać że zgaśnie na wysokich obrotach bądź jak będę ustawiał się na parkingu (nawet przy hamowaniu może zleciec z obrotów i zgasnąć)
-Kumputer nic nie wykazał.
Problem jest w miarę świeży i niestety nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej.
(temperatura jest ok. ta czytana ze wskaźnika z kabiny)
Mam nadzieje że ktoś znajdzie czas i coś doradzi,
Pozdrawiam!
Buja po odpaleniu, gaśnie w drodze.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Buja po odpaleniu, gaśnie w drodze.
Ostatnio zmieniony ndz sie 12, 2007 22:02 przez Tomo, łącznie zmieniany 1 raz.
Trening i wiara zrobią ze mnie cara