Za słaba skrzynia biegów do GTI 115 PS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- pusty
- Użytkownik
- Kontakt:
Za słaba skrzynia biegów do GTI 115 PS
Posiadam golfa 3 GTI z 1994r silnik 2E i mam problem ze skrzyniami biegów a dokładniej z układamu różnicowymi. Nie wytrzymują obciążeń, seryjnie miałem skrzynie biegów z oznaczeniem CHE i jakieś pół roku temu rozleciałsię układ różnicowy pękłą obudowa od skrzyni aż olej wyleciał. Wymieniłem na skrzynie z 97r. też od GTI o oznaczeniu DF i wczoraj się rozleciała w podobny sposób Prosze podpowiedzcie jaką skrzynie o jakim oznaczeniu teraz wstawić tak żeby już pojeździć dłużej!! z góry wielkie dzięi
Ostatnio zmieniony śr sie 08, 2007 16:53 przez pusty, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Za słaba skrzynia biegów do GTI 115 PS
Nigdy nie było w VW skrzynki o oznaczeniu DF ale to szczegół..pusty pisze:Wymieniłem na skrzynie z 97r. też od GTI o oznaczeniu DF i wczoraj się rozleciała w podobny sposób
[ Dodano: Sro Sie 08, 2007 18:20 ]
To jest właśnie skrzynka o oznaczeniu CHEzałóż z silnika ADY ja mam i działa git
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
skrzynia
Ja bym ci radził zmienić styl jazdy,bo jeżdżąc normalnie skrzynia się nie psuje, nie ma cudów , kolega ma vektre B i w ciągu pół roku wymienił 7 skrzyń , ale to nie wynika z awaryjności tylko z jazdy(agresywnej).Ja moim mk3 2.0 z 1994 roku zrobiłem już 80 tys km, i nawet mi nie zgrzytnęła raz skrzynia, także radzę jeździć normalnie i będzie ok .To nie F1 tylko serynjne auto
Re: skrzynia
dokładnie!!!alwarro pisze:Ja bym ci radził zmienić styl jazdy,bo jeżdżąc normalnie skrzynia się nie psuje, nie ma cudów , kolega ma vektre B i w ciągu pół roku wymienił 7 skrzyń , ale to nie wynika z awaryjności tylko z jazdy(agresywnej).Ja moim mk3 2.0 z 1994 roku zrobiłem już 80 tys km, i nawet mi nie zgrzytnęła raz skrzynia, także radzę jeździć normalnie i będzie ok .To nie F1 tylko serynjne auto
- pusty
- Użytkownik
- Kontakt:
alwarro pisze:Ja bym ci radził zmienić styl jazdy,bo jeżdżąc normalnie skrzynia się nie psuje, nie ma cudów , kolega ma vektre B i w ciągu pół roku wymienił 7 skrzyń , ale to nie wynika z awaryjności tylko z jazdy(agresywnej).Ja moim mk3 2.0 z 1994 roku zrobiłem już 80 tys km, i nawet mi nie zgrzytnęła raz skrzynia, także radzę jeździć normalnie i będzie ok .To nie F1 tylko serynjne auto
Ivanhoe pisze:dokładnie!!!
ale ja się nie pytam jaki styl jazdy obrać aby skrzynia wytrzymała tylko jaką teraz skrzynie wstawić żeby wytrzymała!!!to fakt i pamiętać trzeba o sprzęgle.
STR. 6->wykres, 10->fmic, 11->cięty zderzak, 13->nowe TURBO
a wszystko jest tutaj ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226102