Problem z kierunkowskazami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pako.tomasz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z kierunkowskazami

Post autor: pako.tomasz » czw sie 09, 2007 07:30

Witam. Mam problem z działaniem kierunkowskazów w Golfie3. Coś chyba musi być "pomieszane" w instalacji, gdyż przy dojeździe do skrzyzowania po włączeniu kierunkowskazu (prawy lub lewy) kiedy wciskam pedał hamulca kierunkowskazy przestają działać. Także kiedy mam włączone swiatła mijania i włączam kierunkowskaz światła zaczynają migać na przemian z kierunkowskazami. Czy ktoś może mi pomóc znaleźć dokładną przyczynę problemów? Pozdr.

TH

Awatar użytkownika
pczerniej
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: pczerniej » czw sie 09, 2007 08:23

Możesz nie mieć masy gdzieś przy światłach przejrzyj całą instalacje i przeczyść styki , u mnie to samo było , w jednym miejscu masa była zaśniedziała przeczyściłem i wszystko gra :grin:

Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 09, 2007 09:07

pczerniej pisze:Możesz nie mieć masy
a konkretnie na 90 procent przy tylnej lewej lampie. Idzie tam tak: masowy kabel brązowy leci pod tylnym pasem od prawej lampy to lewej, a od niej ( z innej wtyczki) drugi kabel brązowy do punktu masowego na blasze koło nadkola lewego. Najczęściej wtyczka tego drugiego kabla się przepala.
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2007 09:08 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”