jaki calkowity koszt poniosles z robocizna?zarowa7 pisze:właśnie dzownił mechanik, tylko i wyłącznie łożysko oporowe, do golfika to jest cena 25 zł teraz tylko regulator napięcia i strzała jak marzenie pozdrawiam
Stukanie w skrzyni biegów podczas stania na luzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
no to niepotrzebnie wkładałem głowę pod topór. Miałem podobnie i wiem że jeśli stuki zanikają po wciśnięciu sprzęgła ( a nie na odwrót) to nie jest to łożysko oporowe tylko inne łożysko w skrzyni biegów, tzw wałeczkowe. Zresztą w moim przypadku prawidłową diagnozę postawił kolega z Forum (sorki zapomniałem nicku).zarowa7 pisze:myslal ze to lozysko a jednak nie
A mechanicy są , tylko że do skrzyni musi być taki który się w tym specjalizuje i naprawy sa drogie. Ja zapłaciłem w sumie 700 zeta. Samo uszkodzone łożysko kosztowało ok 60 złotych, jedno profilaktycznie, uszczelniacze półosi, olej, robocizna.
Musiałem wydać kasę bo skrzynka do dwulitrówki jest ciężka do znalezienia.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A no wlasnie ja bede robil to samo w skrzyni juz jest zdjeta a na dniach ma byc rozebrana! U mnie tez sie tluklo cos i ustawalo przy wcisnieciu sprzegla! Lozysko oporowe odpada bo u mnie nawet go nie ma (motor 2E)! A powiedzieli mi ze juz przy sciaganiu skrzyni i odkreceniu półosi wypadły stamtąd jakies "półksiężyce"! Ale nic wiecej na ten temat nie wiem jeszcze !
Witam! Teraz juz poznalem przyczyne grzechotania w skrzyni biegow naprawiajac swoje auto! Ten objaw to uszkodzenie mechanizmu rożnicowego! Sam bylem żdziwiony ale to jednak to! Podobno to typowa usterka w Golfach z silnikami o wyzszej pojemnosci - podobno nie wytrzymuja mocy!
POZDRAWIAM!!
Witam! Teraz juz poznalem przyczyne grzechotania w skrzyni biegow naprawiajac swoje auto! Ten objaw to uszkodzenie mechanizmu rożnicowego! Sam bylem żdziwiony ale to jednak to! Podobno to typowa usterka w Golfach z silnikami o wyzszej pojemnosci - podobno nie wytrzymuja mocy!
POZDRAWIAM!!
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 23:03 przez HUBERT GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
witam
mam to samo czyli dzwiek na luzie na sprzegle brak dzwieku.bylem u mechanika posluchal i powiedzial ze to tarcza sprzegla jest na wykonczeniu ale zeby sie nie przejmowac na razie bo co drugi samochod tak ma z racji przebiegu.
myslicie ze to moze byc prawda co mowi?
mam to samo czyli dzwiek na luzie na sprzegle brak dzwieku.bylem u mechanika posluchal i powiedzial ze to tarcza sprzegla jest na wykonczeniu ale zeby sie nie przejmowac na razie bo co drugi samochod tak ma z racji przebiegu.
Komu w droge temu trampki na noge
- gtibodek
- szybki i wściekły
- Kontakt:
chyba łożysko oporowe albo docisk raczej niż tarczakaktus1 pisze:witam
Nisko,szeroko na bogato wiec zjedź mi z drogi szmato
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
tanio, nie zastanawiaj się, ja prawie 700 stów wydałem, fakt że jak się już robiera skrzynię to warto powymieniać simeringi i jeszcze parę innych rzeczy często siadających na zapas plus olejMarcinelli pisze:400 zeta,
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.