VW golf 3, 1,6 55 kW - czy warto?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » sob maja 28, 2005 09:07

Może zainwestuj w coś takiego... Jak si się nie spodoba automat dołożysz 2000 za założenie normalnego sprzęgła...

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=52669632

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » sob maja 28, 2005 10:27

Jeśli zależy Ci na przyjemności z jazdy to 1.4 ani 1.6 nie kupuj. Zacznij od 1.8 bo to minimum do MK3. Reszta to muły straszne. 1.8 pali porównywalnie do 1.6 tym bardziej że z tego roku to nie jest wielopunkt. A jeśli chcęsz oszczędzać to tylko TDI. Dobre osiągi i oszczędność.

Miałem 1.6ABU i palił w porównaniu do osiągów strasznie dużo, był mułowaty...jedyne co go ratowało to dobra elastytczność. Nie polecam 1.6

I zanim coś kupisz to 500razy to obejrzeć...zainwestować w badanie u POWAŻNEGO mechanika...nie jakiegoś od Maluchów żebyś poźniej się cieszył z Golfika.
Taka jest prawda że szwaby się dobrych samochodów nie wyzbywają za grosze. Te naprawdę w bardzo dobrym stanie są niestety droższe niż u nas.

Obrazek

Awatar użytkownika
baklazan
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: baklazan » sob maja 28, 2005 11:46

za taka kase mozna miec bogatsze wyposazenie niz cl ... ale ja bym Ci polecal czystego dizelka bez turbiny fakt faktem do wyscigow sie to nie nadaje ale zrobisz nim duzo kilosow bo orenzadke wlewac do turbiny to niezabardzo....

kto szybko jedzie tego wolno niosa

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: VW golf 3, 1,6 55 kW - czy warto?

Post autor: Gitner » sob maja 28, 2005 12:20

Adamtd pisze:Serdeczne dzięki za porady. Jeśli byście mogli mi jeszcze powiedzieć czy gdybym utargował 11 kPLN za takie auto, to nadal bym przepłacał??
Przeplacasz.. 1.6 ABU roczniki 96 sa do wyrwania z rejestracja za 10tys.. Bierz go za dyche, a za zaoszczedzona kase zrobisz sobie w nim "wypasy" ;)

Pozdro
Gitner

Robert Raburski
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Robert Raburski » sob maja 28, 2005 23:21

TheGwiazdor pisze:Jeśli zależy Ci na przyjemności z jazdy to 1.4 ani 1.6 nie kupuj. Zacznij od 1.8 bo to minimum do MK3. Reszta to muły straszne. 1.8 pali porównywalnie do 1.6 tym bardziej że z tego roku to nie jest wielopunkt. A jeśli chcęsz oszczędzać to tylko TDI. Dobre osiągi i oszczędność.

Miałem 1.6ABU i palił w porównaniu do osiągów strasznie dużo, był mułowaty...jedyne co go ratowało to dobra elastytczność. Nie polecam 1.6

I zanim coś kupisz to 500razy to obejrzeć...zainwestować w badanie u POWAŻNEGO mechanika...nie jakiegoś od Maluchów żebyś poźniej się cieszył z Golfika.
Taka jest prawda że szwaby się dobrych samochodów nie wyzbywają za grosze. Te naprawdę w bardzo dobrym stanie są niestety droższe niż u nas.
I tu się z kolegą nie zgodzę bo mam taki silnik i pali dużo mniej niż 1,8 Miałem 1,8 i palił jak smok.A jeżeli szukasz wrażeń to kup sobie VR6

MK3 TDI może kiedyś

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » ndz maja 29, 2005 00:16

I tu się z kolegą nie zgodzę bo mam taki silnik i pali dużo mniej niż 1,8 Miałem 1,8 i palił jak smok.A jeżeli szukasz wrażeń to kup sobie VR6[/quote]

No ja też się nie zgodzę bo miałem 1.6 ABU i przy takich osiągach to spalanie jest za duże.

Jak już powiedziałem do MK3 1.8 to podstawa chyba że się trafi 1.6 100PS to wtedy już tak.

A co do wrażeń to wiadomo że VR6 jeździ o niebo lepiej niż 1.8 90PS.To chyba jasne jak słońce. Ale 1.8 jeździ na pewno lepiej niż 1.6 i pali niewiele więcej.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”