Witam
Zmieniałem ostatnio olej w swoim golfiku no i specjalista który to robił powiedział mi abym po pewnym czasie sprawdził jego poziom i jakby co to dolał gdyby brakowało, ale zauważyłem taką rzecz: mianowicie po postoju samochodu około 20 godzin w garażu poziom był za wysoki na bagnecie o około 1 cm. od miejsca gdzie może być na maxa, natomiast jak odpalę silnik choćby na chwilkę poziom oleju opada do poziomu normalnego pomiędzy min. i max po około godzinie znowu się podnosi. Stąd moje pytanie czy jest to prawidłowo, bo wcześniej nie przypominam sobie aby tak było czy też powinienem troszeczkę zlać oleju do bezpiecznego poziomu aby nie mieć później problemów.
Drugie moje pytanko to czy można bez obaw samemu zmienić przewody paliowe bo troszkę już mi się przetarły (te dochodzące i odchodzące do filtra paliwa) bez obawy zapowietrzenia układu paliwowego czy lepiej aby to zrobił fachowiec.
Dzięki za pomoc Jacek.
Poziom oleju, przewody paliwowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
za duzo oleju masz. stan oleju po takim postoju powinien byc max. dopuszcza sie 3mm ponad ten stan, ale 1cm? spusc troche.
wezyki paliwowe mozesz spokojnie zmieniac. auto sie odpowietrzy samo, bo bedzie mialo zalana pompe i filtr. jesli szczelnie zalozysz to nawet nie zauwazysz, ze bylo powietrze w przewodach
wezyki paliwowe mozesz spokojnie zmieniac. auto sie odpowietrzy samo, bo bedzie mialo zalana pompe i filtr. jesli szczelnie zalozysz to nawet nie zauwazysz, ze bylo powietrze w przewodach
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
SouleR pisze:za duzo oleju masz. stan oleju po takim postoju powinien byc max. dopuszcza sie 3mm ponad ten stan, ale 1cm? spusc troche.
nic dodac nic ujac
nie ma glupich ludzi sa tylko trosze inni