Sadza na tylnej klapie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fix123
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Sadza na tylnej klapie

Post autor: fix123 » ndz sie 05, 2007 16:43

witam serdecznie mam golfika 2 91r. 1.3 silnik na wtrysku i tak wymieniłem w nim nowe świece ngk przewody wysokiego napięcia ngk kopułka oraz palec wymienione zostały na nowe również jest wymieniony nowy olej wraz z filtrem. i pytanie moje jest takie czemu mam sadzę na tylnej klapie umyję auto przejadę się i zaraz mam klapę osmoloną sadzą tłumik mam dwie rury zakończone do góry cały wydech jest sportowy...ale nie wiem jak tego mogę się pozbyć...może ktoś ma jakieś pomysły bo mnie już braknie powoli i nie za bardzo wiem co z tym zrobić proszę o opinię
Ostatnio zmieniony pn sie 06, 2007 22:14 przez fix123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majster heniek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Auto: Jest
Silnik: też

Post autor: majster heniek » ndz sie 05, 2007 18:15

fix123 pisze:zakończone do góry cały wydech jest sportowy
jeśli sportowy -to myślę że to przelot , przespawaj końcowe rury na dół i powinno być ok

Obrazek
Zielony utonoł , siwy sprzedany , ale jest swartz

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz sie 05, 2007 18:41

Złe spalenie------ za bogata mieszanka----- katalizator też bym sprawdził!!!!!! A i sprawdzaj olej czy go czasami nie ubywa w nadmiarze !!!!

fix123
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: fix123 » pn sie 06, 2007 08:02

pszczyna pisze:Złe spalenie------ za bogata mieszanka----- katalizator też bym sprawdził!!!!!! A i sprawdzaj olej czy go czasami nie ubywa w nadmiarze !!!!
olej jest wlany nowy i nawet na starym nie bierze ani kropli...
a drugi problem zauwazylem ze jak jest zmiana temperatury czy wilgoc to po odpaleniu chodzi chodzi i za czas jakis jak jest nie rozgrzany to gasnie nie wiem czemu nie zawsze tak sie dzieje co to moze byc i zuwaylem ze przewody od choldnicy sa oba gorace i czasmi plyn chlodniczy jest raz w okolicach miary a innym razem jest na minm tez tak jakby moze zpachane cos bylo??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”