Sadza na tylnej klapie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sadza na tylnej klapie
witam serdecznie mam golfika 2 91r. 1.3 silnik na wtrysku i tak wymieniłem w nim nowe świece ngk przewody wysokiego napięcia ngk kopułka oraz palec wymienione zostały na nowe również jest wymieniony nowy olej wraz z filtrem. i pytanie moje jest takie czemu mam sadzę na tylnej klapie umyję auto przejadę się i zaraz mam klapę osmoloną sadzą tłumik mam dwie rury zakończone do góry cały wydech jest sportowy...ale nie wiem jak tego mogę się pozbyć...może ktoś ma jakieś pomysły bo mnie już braknie powoli i nie za bardzo wiem co z tym zrobić proszę o opinię
Ostatnio zmieniony pn sie 06, 2007 22:14 przez fix123, łącznie zmieniany 1 raz.
- majster heniek
- Forumowy spamer :)

- Auto: Jest
- Silnik: też
olej jest wlany nowy i nawet na starym nie bierze ani kropli...pszczyna pisze:Złe spalenie------ za bogata mieszanka----- katalizator też bym sprawdził!!!!!! A i sprawdzaj olej czy go czasami nie ubywa w nadmiarze !!!!
a drugi problem zauwazylem ze jak jest zmiana temperatury czy wilgoc to po odpaleniu chodzi chodzi i za czas jakis jak jest nie rozgrzany to gasnie nie wiem czemu nie zawsze tak sie dzieje co to moze byc i zuwaylem ze przewody od choldnicy sa oba gorace i czasmi plyn chlodniczy jest raz w okolicach miary a innym razem jest na minm tez tak jakby moze zpachane cos bylo??