Golf MK2 "Rabbit Injection" GTI TDI - VOL. 2
Moderator: G0 Karcio
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Golf MK2 "Rabbit Injection" GTI TDI - VOL. 2
SPRZEDAM - KLIKNIJ W (sprzedam)
zapraszam także tutaj : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1421994
Stałem się posiadaczem wozu Admina tego forum ( YGD)
Co tu dużo pisac odsyłam do projektu wykonanego przez YGD w dziale Projekty
(tytuł projektu ten sam bez Vol. 2 Myślę ,że znajdzie to każdy zainteresowany
tutaj kilka Fotek
Już odczuwam niedosyt ... mało kuuuni
Autko bedzie na pewno zmieniane i kończone bo to jeszcze nie jest ukończone dużo braków i niedoróbek.
Małe foto sesion na postuju (podczas powrotu z nowym nabytkiem) z Dropydrop'em który jeździł ze mną szukając autka
Którego pozdrawiam dzieki stary
VW Golf wyprodukowany w roku 1989
Oryginalnie była to wersja GTI 16V Special ,aczkolwiek przeszła multum zmian.
ZESPÓŁ NAPĘDOWY i mechanika
Obecnie Autko jest wyposażone w silnik Diesla 1.9 TDI na popowtrysku o mocy seryjnej 101 ps (silnik pochodzi z passata –2003 rok przebieg silnika jest na pewno poniżej 90 tyś – świadczyła o tym plomba na rozrządzie silnik ma głowice po remoncie ,nowe popychacze rachunki na ok. 2 tyś zł ) Skrzynia 5 biegowa ze skody rocznik 2004 –w BDB stanie przebieg ok. 30 tyś . ,sprzęgło – nowa tarcza z G60/ABF
Nowy Intercooler FMIC z Mercedesa Sprintera
Nowe orurowanie do FMIC – kwasówka + profesionalne kolanka ala Samco ( import USA)
Jakiś 1 tyś km temu zrobiono :
Nowy rozrząd –zakupiony w ASO komplet czyli pasek rolki i pompa wody
Nowa miska olejowa – zmieniona na tą z golfa –jest niższa
Nowy przepływomierz
Nowy MAP Sensor
Nowa pompa paliwa
Autko zalane jest olejem Motul Specific zgodnym ze specyfikacja VW 505.01 do popowtrysku z grupy Vag system – 60 zł /litr
WYDECH
Nowy układ wydechowy 55 mm zakończony oryginalnym tłumikiem z 16 V – polerowana końcówka
HAMULCE PRZÓD
Autko zostało wyposażone w całkowicie Nowe Hamulce z G60 280 mm – Tarcze nowe ATE Power disc –nacinane , Klocki ATE ,zaciski po kompletnej regeneracji , nowe piasty ,nowe łożyska
HAMULCE TYŁ Nowe hamulce tył- zaciski z MK3 VR6 po regeneracji ,nowe Tarcze brembo ,nowe klocki Ferodo ,nowe łożyska Febi, nowe linki ręcznego
WNĘTRZE
Deska z golfa MK3 miękka z wpasowanymi zegarami z passata ( MFA i komputer pokładowy)
Nowa kierownica Raid HP 2800 mm
Elektryczne szyby przód
Elektryczne lusterka
Wspomaganie
Szyberdach
ZEWNĄTRZ
Nowe polerowane podnośniki przedniej i tylnej klapy
Nowe tylne lampy Biało –Czerwone ( nie clary) po przeróbce
Obrysówki z wersji USA
Odnowiona, zabezpieczona i pomalowana komora silnika
Zabezpieczenie antykorozyjne całego autka najlepszymi dostępnymi na rynku środkami (PYRMO)
Nowy Akumulator Centra Futura + 75 Ah umieszczony w bagażniku łącznie z nowymi przewodami
PLANY
Wymiana turbiny na AWX/ARL sprzęgło spiek oprogramowanie i docelowo ok 180 km/400 NM ....można się bawić dalej, korby od 130tki, sportowy wałek,
...będzie ponad 200ps... przy masie około 1000kg będzie prawdziwy potwór.
EDIT 08.09.2007
Małymi kroczkami zbliżam się do celu
zegary wpasowane wnętrze prawie skończone - Fotele nie są docelowe -tylko przejściowe póki nie znajdę czarnych najlepiej z MKIV takie jak miałem w poprzednim MKII TDI PD
A tak wygląda z dnia dzisiejszego AUTKO
Front też jest przejściowy więc -proszę bez głupich komentarzy ,kołpaki się pogubiły i dobrze bo kiepsko wyglądał na kołpakach -po tym jak odpadły ukazała się moim oczom ruudaa dobrze zakryta była kołpakami
, , , ,
, , , , ,
, , , ,
zapraszam także tutaj : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1421994
Stałem się posiadaczem wozu Admina tego forum ( YGD)
Co tu dużo pisac odsyłam do projektu wykonanego przez YGD w dziale Projekty
(tytuł projektu ten sam bez Vol. 2 Myślę ,że znajdzie to każdy zainteresowany
tutaj kilka Fotek
Już odczuwam niedosyt ... mało kuuuni
Autko bedzie na pewno zmieniane i kończone bo to jeszcze nie jest ukończone dużo braków i niedoróbek.
Małe foto sesion na postuju (podczas powrotu z nowym nabytkiem) z Dropydrop'em który jeździł ze mną szukając autka
Którego pozdrawiam dzieki stary
VW Golf wyprodukowany w roku 1989
Oryginalnie była to wersja GTI 16V Special ,aczkolwiek przeszła multum zmian.
ZESPÓŁ NAPĘDOWY i mechanika
Obecnie Autko jest wyposażone w silnik Diesla 1.9 TDI na popowtrysku o mocy seryjnej 101 ps (silnik pochodzi z passata –2003 rok przebieg silnika jest na pewno poniżej 90 tyś – świadczyła o tym plomba na rozrządzie silnik ma głowice po remoncie ,nowe popychacze rachunki na ok. 2 tyś zł ) Skrzynia 5 biegowa ze skody rocznik 2004 –w BDB stanie przebieg ok. 30 tyś . ,sprzęgło – nowa tarcza z G60/ABF
Nowy Intercooler FMIC z Mercedesa Sprintera
Nowe orurowanie do FMIC – kwasówka + profesionalne kolanka ala Samco ( import USA)
Jakiś 1 tyś km temu zrobiono :
Nowy rozrząd –zakupiony w ASO komplet czyli pasek rolki i pompa wody
Nowa miska olejowa – zmieniona na tą z golfa –jest niższa
Nowy przepływomierz
Nowy MAP Sensor
Nowa pompa paliwa
Autko zalane jest olejem Motul Specific zgodnym ze specyfikacja VW 505.01 do popowtrysku z grupy Vag system – 60 zł /litr
WYDECH
Nowy układ wydechowy 55 mm zakończony oryginalnym tłumikiem z 16 V – polerowana końcówka
HAMULCE PRZÓD
Autko zostało wyposażone w całkowicie Nowe Hamulce z G60 280 mm – Tarcze nowe ATE Power disc –nacinane , Klocki ATE ,zaciski po kompletnej regeneracji , nowe piasty ,nowe łożyska
HAMULCE TYŁ Nowe hamulce tył- zaciski z MK3 VR6 po regeneracji ,nowe Tarcze brembo ,nowe klocki Ferodo ,nowe łożyska Febi, nowe linki ręcznego
WNĘTRZE
Deska z golfa MK3 miękka z wpasowanymi zegarami z passata ( MFA i komputer pokładowy)
Nowa kierownica Raid HP 2800 mm
Elektryczne szyby przód
Elektryczne lusterka
Wspomaganie
Szyberdach
ZEWNĄTRZ
Nowe polerowane podnośniki przedniej i tylnej klapy
Nowe tylne lampy Biało –Czerwone ( nie clary) po przeróbce
Obrysówki z wersji USA
Odnowiona, zabezpieczona i pomalowana komora silnika
Zabezpieczenie antykorozyjne całego autka najlepszymi dostępnymi na rynku środkami (PYRMO)
Nowy Akumulator Centra Futura + 75 Ah umieszczony w bagażniku łącznie z nowymi przewodami
PLANY
Wymiana turbiny na AWX/ARL sprzęgło spiek oprogramowanie i docelowo ok 180 km/400 NM ....można się bawić dalej, korby od 130tki, sportowy wałek,
...będzie ponad 200ps... przy masie około 1000kg będzie prawdziwy potwór.
EDIT 08.09.2007
Małymi kroczkami zbliżam się do celu
zegary wpasowane wnętrze prawie skończone - Fotele nie są docelowe -tylko przejściowe póki nie znajdę czarnych najlepiej z MKIV takie jak miałem w poprzednim MKII TDI PD
A tak wygląda z dnia dzisiejszego AUTKO
Front też jest przejściowy więc -proszę bez głupich komentarzy ,kołpaki się pogubiły i dobrze bo kiepsko wyglądał na kołpakach -po tym jak odpadły ukazała się moim oczom ruudaa dobrze zakryta była kołpakami
, , , ,
, , , , ,
, , , ,
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 11:16 przez duudii, łącznie zmieniany 6 razy.
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Mam nadzieję, ze golfik przeżyje swoją drugą młodość i duudii doda mu skrzydeł
Najważniejsze, że autko trafiło na VW Maniaka
Najważniejsze, że autko trafiło na VW Maniaka
Ostatnio zmieniony sob sie 04, 2007 16:13 przez ygd, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Nic nie zdradzam bo jak powiem to już każdy będzie "myślał" że to użyjęQuatro7 pisze:gratlacje świetnego nabytku...
teraz wiesz co masz
ciekawe jak skonczysz jak bedzie wygnadać...
jakie wypasy YGD Ci zabrał a jakie zostawił
TAJEMNICA samochód kupiony jak stał bez wyciągania ... tyle mogę powiedzieć
reszta Top secret
- -Jeloniusz-
- Mały gagatek
- DropyDrop
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie ma problemu Michaś , sprawilo mi to wielka przyjemnosc , zwiedzilismy razem ,,troche'' naszej ojczyzny obejrzelismy ,,pare'' aut wiec dla mnie to bylo wspaniala przygoda. Przy okazji przy zakupie Golfa Ygd spotkalem sie z prawdziwymi VW Maniakami miedzy innymi wlasnie z Yagoda ktorego z tego miejsca serdecznie pozdrawiam oraz reszte ekipy z Yagodowej chatki
Bede sie staral jak tylko bede mogl pomagac i wspierac Cie w tym kolejnym projekcie , zreszta sam wiesz jak ja do tego podchodze
Fakt faktem samochod posiada braki o ktorych wczesniej uprzedzal nas Andrzej a co za tym idzie trzeba w samochod wsadzic wiecej serca niz kasy , ale ze wzgledu ze plynie w tobie podobna krew co u Andrzeja , krew prawdziwego VW Maniaka jestem pewien ze BEDZIE SIE DZIALO
Uwazam tez troche nie namiejscu jest pytanie sie z czym Duudii kupil Golfa od Ygd za ile , jak , gdzie , co dodal do auta poniewaz jest sprawa tylko i wylacznie miedzy Duudim a Ygd a jak widac dogadali sie i doszlo do dillu.
MArtwi mnie wlasnie to ze masz milon pomyslow na sekunde wiec bez sensu pytac Cie co planujesz. Razem napewno damy rade podalac temu wyzwaniu.
Beda mody to beda i foty na forum wiec prosze cierpliwie czekac a w tajemnicy powiem wam ze naprawde warto czekac.
Michal jest pelen mobilizacji , pomyslow i zapalu do pracy.
Pozdrawiam
Bede sie staral jak tylko bede mogl pomagac i wspierac Cie w tym kolejnym projekcie , zreszta sam wiesz jak ja do tego podchodze
Fakt faktem samochod posiada braki o ktorych wczesniej uprzedzal nas Andrzej a co za tym idzie trzeba w samochod wsadzic wiecej serca niz kasy , ale ze wzgledu ze plynie w tobie podobna krew co u Andrzeja , krew prawdziwego VW Maniaka jestem pewien ze BEDZIE SIE DZIALO
Uwazam tez troche nie namiejscu jest pytanie sie z czym Duudii kupil Golfa od Ygd za ile , jak , gdzie , co dodal do auta poniewaz jest sprawa tylko i wylacznie miedzy Duudim a Ygd a jak widac dogadali sie i doszlo do dillu.
MArtwi mnie wlasnie to ze masz milon pomyslow na sekunde wiec bez sensu pytac Cie co planujesz. Razem napewno damy rade podalac temu wyzwaniu.
Beda mody to beda i foty na forum wiec prosze cierpliwie czekac a w tajemnicy powiem wam ze naprawde warto czekac.
Michal jest pelen mobilizacji , pomyslow i zapalu do pracy.
Pozdrawiam
. . . zero kierunkowy , jestem Kajtek . . .
Pozdrawiam Wszystkich Dobrych Ludzi !
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images23.fotosik.pl/197/a6cf292d9b030d23.jpg[/img][/url]
Pozdrawiam Wszystkich Dobrych Ludzi !
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images23.fotosik.pl/197/a6cf292d9b030d23.jpg[/img][/url]
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt: