Brak hamulcow mimo wymiany serva pompy i odpowietrzenia.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak hamulcow mimo wymiany serva pompy i odpowietrzenia.
Witam.
W mojej gangrenie poradziłem sobie z elektryka (kilka kabli które szły do kolumny kierowniczej miało popaloną izolacje i robiły zwarcie) i od 2 tygodni walczę z hamulcami. Pierwsze co poszło do wymiany to pompa i servo (oczywiście wstawiłem używane) potem wymieniłem klocki hamulcowe i przy próbie odpowietrzania okazało się ze z przodu jest urwany jeden odpowietrznik a na bębnach jest tylko jeden (nie wiem czy tak jest oryginalnie czy nie), przy lewym kole. Nie zraziłem się tym i chciałem odpowietrzyć przewodami no i niestety .... ukręciłem przewód z tyłu po wymianie przewodu czekało mnie znowu odpowietrzanie .... i tu niespodzianka, Mimo odpowietrzenia i tak hamulców brak
Czy ktoś mi powie za co teraz powinienem się zabrać ? albo co zrobiłem źle ??
W mojej gangrenie poradziłem sobie z elektryka (kilka kabli które szły do kolumny kierowniczej miało popaloną izolacje i robiły zwarcie) i od 2 tygodni walczę z hamulcami. Pierwsze co poszło do wymiany to pompa i servo (oczywiście wstawiłem używane) potem wymieniłem klocki hamulcowe i przy próbie odpowietrzania okazało się ze z przodu jest urwany jeden odpowietrznik a na bębnach jest tylko jeden (nie wiem czy tak jest oryginalnie czy nie), przy lewym kole. Nie zraziłem się tym i chciałem odpowietrzyć przewodami no i niestety .... ukręciłem przewód z tyłu po wymianie przewodu czekało mnie znowu odpowietrzanie .... i tu niespodzianka, Mimo odpowietrzenia i tak hamulców brak
Czy ktoś mi powie za co teraz powinienem się zabrać ? albo co zrobiłem źle ??
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 17:00 przez RuncoR, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o pedał to jest miękki i niestety łapie dopiero przy samej podłodze (nie ma mowy o hamowaniu tylko o zwalnianiu), tam gdzie nie mam odpowietrzników to teoretycznie próbowałem odpowietrzyć przewodami bo nie mam narzędzi żeby rozwiercić i nagwintować pod nowy odpowietrznik. Co teraz powinienem zrobić ??
Zapraszam również na stronę Audi Klub Iława = www.Audi.Ilawa.pl
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Poradziłbym ci wymienic tłoczki hamulcowe. Mi tez sie zerwał wentyl od odpowietrzania. Kupiłem niowy tłoczek koszt 1 szt 15 zł. Kup 2 które masz zepsute odpowitrz i smigaj. Mnie sie z tyłu urwał a wymiana to jakies 20 minut.
Pozdro
Poradziłbym ci wymienic tłoczki hamulcowe. Mi tez sie zerwał wentyl od odpowietrzania. Kupiłem niowy tłoczek koszt 1 szt 15 zł. Kup 2 które masz zepsute odpowitrz i smigaj. Mnie sie z tyłu urwał a wymiana to jakies 20 minut.
Pozdro
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
pszczyna wielkie dzięki teraz tylko muszę znaleźć kogoś od pompowania zjem obiadek i spadam do garażu ale jestem happy muszę to zrobić w końcu bo auto ciągle w garażu stoi a jest mi potrzebne
Ostatnio zmieniony sob sie 04, 2007 16:37 przez RuncoR, łącznie zmieniany 2 razy.