Nierówna praca silnika, problemy z odpaleniem....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
medalik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Nierówna praca silnika, problemy z odpaleniem....

Post autor: medalik » czw sie 02, 2007 16:09

Witam,
Mam taki problem z moją trójką - od 2 dni kiedy rano ( czyli jak jest zimna ) ją odpalam, obroty są baaardzo niskie i od razu gaśnie. Po kilku próbach da się jakoś odjechać. Poza tym dodając gazu silnik strasznie szarpie, a na biegu jałowym chodzi bardzo nierówno i dodatkowo pluje cosik na czarno ( nie za dużo , ale jednak ) Niedawno miałem problem z gaśnięciem silnika i mechanior wymienił sondę lambna na nową. Po tym zabiego było wszystko o.k aż do teraz. Wyczytałem gdzieś na forum, że przyczyną moze być wypalony tłumik, sprzęgło.....ehh poradzcie coś proszę. Jak będzie potrzeba to dopiszę tu dodatkowe info. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw sie 02, 2007 16:13

skoro po wymianie sondy było wszystko ok czyli sonda znowu padła

[ Dodano: Czw Sie 02, 2007 16:14 ]
a" propos " co to za silnik ???

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » czw sie 02, 2007 16:14

1. sprawdź opór czujnika temperatury cieczy lub na vag - jaką pokazuje temp przy odpalaniu.
2. sprawdź czy nie masz przypchanego katalizatora
3. sprawdź na vag jakie masz błędy- czy przypadkiem czujnik halla się nie skończył
4. sprawdź dzialanie silnika krokowego lub przepustnicy ( w zależności co masz)

NAPISZ JAKI MASZ KOD SILNIKA!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 02 Sie 2007 16:14 ]
kol. dziejo sonda nie ma nic do pracy zimnego silnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 16:16 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
medalik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: medalik » pt sie 03, 2007 18:34

Dzięki wielkie za poradę. Katalizator sprawdzę jutro a co do podłączenia auta to bardzo chciałbym tego uniknąć, ponieważ tu gdzie mieszkam każdy wjazd do warsztatu to spore koszty :( Czy mogę coś zrobić sam bez VAG, w celu wykrycia przyczyny? Interesują mnie wszystkie możliwe sposoby - krok po kroku może dojdę do tego ....i opiszę później dla potomnych.

Awatar użytkownika
Wujek Sibula
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Wujek Sibula » sob sie 04, 2007 00:50

odłącz kostkę od sondy, jak nic się nie zmieni to to sonda ma winę, jak się pogorszy, to sonda ok :) :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”