16V dusi sie po dodaniu gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
16V dusi sie po dodaniu gazu
Witam!! Niedawno zeswapowałem swego poczciwego gaznikowca 1,8 na 16v kr zamontowałem pompy paliwowe dwie podłaczyłem i odpaliłem po wielu przygodach i objawy mam takie na wolnych obrotach chodzi ładnie kreci do konca bezproblemu lecz jak chce sie przejechac to przy dodaniu gazu dusi sie i dławi w rure strzela
i powera nie ma,zapłon ustawiony na lampe rozrzad chyba tez dobrze no i nie wiem gdzie dalej szukac .Pomocy
Pozdr Globus
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 17:36 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro do mechanika postawie niech sprawdzi bo dla mnie znaki sie zgadzaja ale moge miec koslawe oczy 
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 22:03 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ostatnio ktos napisal na forum ze sa jakies pompy specjalne do tego silnika bo inne sa 3 razy slabsze. Mozliwe ze dostaje za malo paliwa i dlatego nie chce ujechac lub moze nie podlaczyles jakiegos przewodu z podcisnieniem do aparatu zaplonowego i nie ma takiego wyprzedzenia zaplkonu pod obciazeniem
Dlatego zmieniłem wkład pompy na 2,2 audi ktos z forum pisał ze na takiej pompie smiga bez problemu a w moim aparacie nie ma podcisnien jeszcze nie wiem za co odpowiada czujnik halla to moze tego winaagrala pisze:ostatnio ktos napisal na forum ze sa jakies pompy specjalne do tego silnika bo inne sa 3 razy slabsze. Mozliwe ze dostaje za malo paliwa i dlatego nie chce ujechac lub moze nie podlaczyles jakiegos przewodu z podcisnieniem do aparatu zaplonowego i nie ma takiego wyprzedzenia zaplkonu pod obciazeniem
[ Dodano: 01 Sie 2007 22:17 ]
kable nowe kupione w sklepie tylko zapłon został ech...dziejo pisze:usterka zpłonu (kable WN lub za bogata mieszanka !Globus pisze:dławi w rure strzela
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 22:21 przez Globus, łącznie zmieniany 2 razy.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
"a poza tym sprawdź czy masz dobre te pompy. Bo piszesz że do GTI, a GTI na digifancie np PF ma 3 razy słabsze pompy jak GTI z KR"
[ Dodano: 01 Sie 2007 22:26 ]
Widze ze juz nie potrzebujesz schematow jak podlaczyc pompe-elektryka
Czujnik hala podaje impulsy do modulu zeby podal iskre, w maluchu zamiast tego byly tzw platynki-przerywacz zaplonu
[ Dodano: 01 Sie 2007 22:28 ]
ja bym stawial na zaplon
[ Dodano: 01 Sie 2007 22:26 ]
Widze ze juz nie potrzebujesz schematow jak podlaczyc pompe-elektryka
Czujnik hala podaje impulsy do modulu zeby podal iskre, w maluchu zamiast tego byly tzw platynki-przerywacz zaplonu
[ Dodano: 01 Sie 2007 22:28 ]
ja bym stawial na zaplon