Jak sprawdzić impulsator w skrzyni biegów?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Jak sprawdzić impulsator w skrzyni biegów?
Witam...
Mam problem z licznikiem prędkośći i licznikiem kilometrów. Mianowicie raz działa a raz nie. W związku z tym pytanie jak sprawdzić czy impulsator, ten w skrzyni biegów, jest sprawny? Chciałbym zacząć sprawdzanie od początku sygnału, żeby zrobić to dobrze.
Pozdrawiam i serdecznie proszę o pomoc...
Mam problem z licznikiem prędkośći i licznikiem kilometrów. Mianowicie raz działa a raz nie. W związku z tym pytanie jak sprawdzić czy impulsator, ten w skrzyni biegów, jest sprawny? Chciałbym zacząć sprawdzanie od początku sygnału, żeby zrobić to dobrze.
Pozdrawiam i serdecznie proszę o pomoc...
w sumie najszybciej u kumpla sprawdziliśmy podmieniając impulsator no i okazało się, że jeszcze licznik też jest uszkodzony
Pozdrawiam
dygac
Pozdrawiam
dygac
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 09:24 przez dygac, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://images24.fotosik.pl/46/b1f4807d10125b17.jpg[/img]
i MK3 US w duecie
i MK3 US w duecie
Czujnik ma 3 piny :+, -, wyjśie impulsów.
Podajesz "+" i "-" a potem wpinasz miernik pomiędzy "+" a wyjście impusów.
Obracasz palcem czujnik i obserwujesz miernik, na przemian powinien pokazywać 0 i napięcie zasilania ( a dokładniej to trochę mniej niż napięcie zasilania).
Podajesz "+" i "-" a potem wpinasz miernik pomiędzy "+" a wyjście impusów.
Obracasz palcem czujnik i obserwujesz miernik, na przemian powinien pokazywać 0 i napięcie zasilania ( a dokładniej to trochę mniej niż napięcie zasilania).
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-
- Mały gagatek
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Przecież napisałem powyżej jak sprawdzić czujnik a impulsy do niego nie dochodzą tylko on je generuje (napędzany jest mechanicznie zębatką w skrzyni biegów), do niego dochodzi tylko masa i zasilanie.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
Chodzi mi o to czy można sprawdzić wtyczke, która jest wpięta w impulsator ?
Czujnik prędkości mi nie działa (kupiłem już 3) i za każdym razem jest to samo. Troche podziała, albo i nie. Licznik rozebtałem, sprawdziłem kable czy wszystko jest wpięte jak należy, nawet bezpieczniki posprawdzałem czy są ok i dalej to samo - brak wskazywania prędkości.
Już nie wiem co robić może kupić nowy licznik z kalbem ?
A może coś zawodzi i nie znalazłem przyczyny ? Sam już nie wiem ?
[ Dodano: 02 Sty 2008 10:52 ]
Dlatego przed zakupem chciałbym posprawdzać wszystko, na wszystkie sposoby by nie narażać się na niepotrzebne koszty.
Czujnik prędkości mi nie działa (kupiłem już 3) i za każdym razem jest to samo. Troche podziała, albo i nie. Licznik rozebtałem, sprawdziłem kable czy wszystko jest wpięte jak należy, nawet bezpieczniki posprawdzałem czy są ok i dalej to samo - brak wskazywania prędkości.
Już nie wiem co robić może kupić nowy licznik z kalbem ?
A może coś zawodzi i nie znalazłem przyczyny ? Sam już nie wiem ?
[ Dodano: 02 Sty 2008 10:52 ]
Dlatego przed zakupem chciałbym posprawdzać wszystko, na wszystkie sposoby by nie narażać się na niepotrzebne koszty.