pompa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pompa
Witam!Zrobiłem swapa 1,8 gaznik na 16v i zamontowana pompa paliwa w komorze silnika okazała sie za słaba,dostałem wczoraj pompe od gti i w niej mam 2 przewody zasilajace i 2 powroty i nie wiem który gdzie podłaczyć. Pozdr
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
pompa ma minusa wzietego na stale z masy samochodu, +12V jest podawane z przekaznika. Przekaznik ma podpiety +12V ze stacyjki na cewke a druga strona cewki jest podpieta do kompa. Musi byc przekaznik podpiety do kompabo komp zalacza pompe na ok 3 sek przy zalaczeniu zaplonu i wlacza ja dalej gdy kopmuter dostaje impusly z modulu zaplonowego- czyli gdy silnik juz pracuje. Podaj od jakiego samochodu masz ten silnik (II czy III i oznaczenie silnika to podam ci z ktorego pinu jest sterowany przekaznik od pompy)
"Podaj od jakiego samochodu masz ten silnik (II czy III i oznaczenie silnika to podam ci z ktorego pinu jest sterowany przekaznik od pompy)[/quote]"
mk2 1,8 16v kr
I nie wiem jak sie z paliwem podłaczyć, które przewody na zasilanie ida a które na powrót
mk2 1,8 16v kr
I nie wiem jak sie z paliwem podłaczyć, które przewody na zasilanie ida a które na powrót
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 11:36 przez Globus, łącznie zmieniany 3 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.

,Paweł Marek pisze:a poza tym sprawdź czy masz dobre te pompy. Bo piszesz że do GTI, a GTI na digifancie np PF ma 3 razy słabsze pompy jak GTI z KR
Pompy mam dobre na pewno wstawiłem od audi 2,2 od gti wykorzystałem obudowe od razu gdzie słabsze przewody były to popekały,na wolnych obrotach sie poprawił a jak próbna jazde zrobiłem to kibel